Martin Sýkora Správy

Podtatranskí vodiči sa potešia: Cesta na Zamagurie bude ako nová

V Slovenskej Vsi začali s rekonštrukciou cesty. Úsek bol nočnou morou pre mnohých vodičov, ktorí smerovali zo Spišskej Belej smerom na Zamagurie.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranskí vodiči sa potešia: Cesta na Zamagurie bude ako nová
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v týchto dňoch začala s rekonštrukciou cesty druhej triedy č. 542 v obci Slovenská Ves v okrese Kežmarok smerom na Zamagurie. Ide o havarijný úsek cesty v centre obce, kde sa zosunula časť vozovky.

„Vozovka bola poškodená niekoľkými povodňami, presnejšie vyliatím miestneho potoka a poškodením jeho regulácie, čím došlo k narušeniu miestnej komunikácie. Z uvedeného dôvodu bola táto cesta v danom úseku zúžená a doprava bola čiastočne obmedzená v jednom jazdnom pruhu,“ vysvetlila Alexandra Olekšáková, PR hovorkyňa mesta Spišská Belá, ktoré susedí s obcou Slovenská Ves.

Na území PSK bola v okrese Kežmarok v rámci plánovanej rekonštrukcie ciest druhej a tretej triedy prestavba tejto cestnej komunikácie prioritou číslo jedna. „Cesta je majetkom PSK a jej rekonštrukcia sa financuje z rozpočtu kraja prostredníctvom úveru Európskej investičnej banky na podporu infraštruktúrnych projektov. Predpokladané náklady na rekonštrukciu cesty sú 140 000 eur,“ dodala Olekšáková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM