Monika Vengrínová Rôzne

Vodiči v Poprade cez leto ušetria eurá: 3 miesta, kde zaparkujete výhodnejšie!

Na zvýhodnený režim parkovania sa môžu Popradčania i návštevníci mesta tešiť už od 16. júna. Naposledy si ho vodiči vyskúšali počas vianočných sviatkov, teraz sa na vybrané parkoviská vracia opäť a potrvá až do 15.septembra.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči v Poprade cez leto ušetria eurá: 3 miesta, kde zaparkujete výhodnejšie!
Zdroj: Webnoviny.sk

Mesto vybralo tri parkoviská v centre mesta, na ktorých bude možné počas leta parkovať za atraktívnejších podmienok. „Zámerom je prilákať do centra mesta čo najviac domácich a návštevníkov. Aj takýmto spôsobom chceme spolu s pripravovaným otvorením mestskej informačnej kancelárie na novom mieste zatraktívniť ponuku popradského námestia,“ uviedol primátor Popradu Anton Danko.

Letný režim sa bude týkať troch spoplatnených parkovísk s bezobslužným rampovým systémom, a to na Námestí sv. Egídia, na ulici Dominika Tatarku pri budove súdu a na ulici Joliota Curie pri OTP banke. Na týchto parkoviskách bude od 16. júna v dňoch pondelok až štvrtok skrátený čas spoplatneného parkovania o 2 hodiny, čiže do 14:00, v piatok, sobotu a v nedeľu bude možné na týchto parkoviskách parkovať zadarmo. Domáci i návštevníci mesta budú mať k dispozícii 123 miest v zvýhodnenom režime, ktorý potrvá až do 15. septembra.

Na všetkých ostatných parkoviskách bude spoplatnené parkovanie v štandardnom režime. O zmene režimu spoplatnenia na dotknutých parkoviskách budú domácich i zahraničných vodičov informovať viacjazyčné nálepky na platobných staniciach.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM