Monika Vengrínová Rôzne

Volebná komisia na výlete lanovkou: S prenosnou urnou putovali do najvyššie položenej volebnej miestnosti

Svoju občiansku povinnosť si aj v druhom kole chceli splniť chatári z Chaty pod Soliskom, členovia volebnej komisie sa preto museli vybrať za nimi. Výlet lanovkou si konečne užili, v prvom kole totiž prenosnú urnu pre zlé počasie musel vyviezť ratrak.

Ilustračný obrázok k článku Volebná komisia na výlete lanovkou: S prenosnou urnou putovali do najvyššie položenej volebnej miestnosti
Zdroj: TASR

Členovia najvyššie položenej volebnej miestnosti na Štrbskom Plese sa dnes s prenosnou urnou vybrali aj na Chatu pod Soliskom. „Dôvodom bola požiadavka z chaty od dvoch zamestnancov, ktorí by chceli odvoliť, no nemajú sa ako dostať dole, nakoľko celý deň pracujú,“ zdôvodnila zapisovateľka okrskovej volebnej komisie na Štrbskom Plese Štefánia Srebalová.

Volebná urna putovala na rovnaké miesto aj pred dvoma týždňami, vo Vysokých Tatrách však vtedy panovala víchrica. Urnu aj s dvoma členmi komisie tak k zamestnancom musel vyviezť ratrak. „Minule tu boli chlapi, lebo počasie bolo naozaj zlé, teraz sme si výlet lanovkou užili my a trošku sme si mohli spestriť pobyt vo volebnej komisii,“ dodala Srebalová.

O volebnú urnu požiadali chatári Ján Husár a Lukáš Janíček. „Kde inde by som mal voliť, keď nie na Chate pod Soliskom. Aj ja som si chcel splniť svoju voličskú povinnosť a hoci bolo dosť veľa práce, ľudia museli chvíľu na obsluhu počkať,“ povedal Husár, ktorý v nadmorskej výške 1840 metrov nevolil prvýkrát. Okrem oboch kôl týchto prezidentských volieb volil v práci aj počas parlamentných volieb v roku 2012. Dvadsať­päťročný Lukáš Janíček takto v práci volil po druhý raz, premiéru mal pred dvoma týždňami v prvom kole prezidentských volieb.

Volilo sa aj na Chate pod Soliskom
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM