Monika Vengrínová Krimi

VIDEO: Polícia zadržala údajného vraha v prenajatom byte na Západe

Na základe spolupráce slovenskej a českej polície bol včera popoludní zadržaný 54 ročný Čech Jiří Bohdálek, ktorý bol v Českej republike hľadaný a obvinený z vraždy.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Polícia zadržala údajného vraha v prenajatom byte na Západe
Zdroj: Dnes24.sk

Na muža bol súdom v Karvinej vydaný Európsky zatýkací rozkaz pre zvlášť závažný zločin vraždy a prečin porušovania domovej slobody spáchaný formou spolupáchateľstva. Prešovský „kukláči“ hľadaného Čecha zadržali v jednom z bytov na popradskom sídlisku Západ, ktorý mal prenajatý od konca minulého roka. V Poprade a okolí sa zdržiaval už dlhšiu dobu, nakoľko pracoval ako živnostník pre istú firmu vo Svite.

„Samotné zadržanie prebehlo tak rýchlo, že muž nestihol ani klásť odpor. V čase zadržania bol v byte sám a nebol ozbrojený. Pri domovej prehliadke sa však našiel puškohľad na strelnú zbraň. Po zadržaní bol predvedený na policajné oddelenie v Poprade a po vykonaní procesných úkonov bol následne prevezený a umiestnený do cely policajného zaistenia v Prešove, nakoľko prešovský súd bude rozhodovať o jeho vzatí do vydávacej väzby,“ informuje krajský policajný hovorca Daniel Džobaník. Na Slovensku je tento Čech podozrivý z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, vyšetrovanie vykonáva popradský vyšetrovateľ.

Na zadržaní sa okrem popradských a prešovských policajtov podieľali aj policajti národnej kriminálnej agentúry expozitúra Východ, policajti oddelenia cieľového pátrania prezídia policajného zboru, ako aj odboru boja proti korupcii a organizovanej kriminalite Inšpekcie ministerstva vnútra.

Vrah z Čiech sa ukrýval v Poprade. Polícia ho zadržala v prenajatom byte na Zápa
1
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM