Monika Vengrínová Rôzne

Vrcholné diela našich politikov v Poprade: Absurdity, pri ktorých je skôr do plaču, ako do smiechu

Ako sa pracuje v slovenskom parlamente vieme všetci. Noviny, či krížovky počas parlamentných schôdzí, prípadne občasné zdriemnutie si. No a za to plat, ktorý našim poslancom umožňuje voziť sa v drahých autách, či kupovať si hodinky, na ktoré by priemerne zarábajúci Slovák šetril niekoľko rokov.

Ilustračný obrázok k článku Vrcholné diela našich politikov v Poprade: Absurdity, pri ktorých je skôr do plaču, ako do smiechu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

A práve na tieto (i iné) absurdity slovenskej politiky chce poukázať zaujímavá výstava s príznačným názvom Absurdistan. „Touto výstavou chceme poukázať na neutešenú situáciu, ktorá v slovenskej politike panuje. Našou snahou je vymeniť všetkých politikov za odborníkov a práve kreáciami, ktoré vystavujeme chceme upozorniť na to, čo sa tu deje,“ vysvetlil organizátor výstavy Ľubor Kyselý..

V rámci výstavky si tak aj Popradčania mohli prezrieť „prácu“ našich poslancov vo forme krížoviek riešených počas parlamentných schôdzí, niekoľko tisícové hodinky patriace najvyšším predstaviteľom tohto štátu, alebo napríklad nemocničný vozík, ktorý by podľa niektorých mal byť skôr predmetom skúmania archeológie, či skutočne absurdné nástenkové tendre.

Cieľom výstavy je snaha vytvoriť obraz toho, ako sa našim politikom darí a nechať Slovákov zamyslieť sa nad tým, či ich činy sa náhodou nelíšia od toho, čo prezentujú. Výstava je putovná, v každom z vybraných slovenských miest sa zdrží jeden deň. Popradčania ju mali možnosť vidieť na Námestí sv. Egídia v piatok, pri príležitosti výročia vpádu vojsk Varšavskej zmluvy na naše územie. Pokračovať bude ďalej na východ a späť, krížom cez celú republiku až do Bratislavy.

Absurdistan v Poprade
26
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM