Martin Sýkora Krimi

Výborná práca popradských policajtov: Mužovi na stĺpe zachránili život!

Dvaja policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky v Poprade výrazným spôsobom pomohli zachrániť muža, ktorý vyliezol na svetelný stožiar s úmyslom ukončiť svoj život.

Ilustračný obrázok k článku Výborná práca popradských policajtov: Mužovi na stĺpe zachránili život!
Zdroj: Policajný zbor SR

Policajná akcia vo výške 25 metrov

Na policajnú linku 158 prijala polícia v pondelok (26.6.2017) krátko pred 14:00 hod. oznámenie od istého muža, že jeho brat sa má nachádzať na nejakom stožiari v blízkosti popradskej železničnej stanice s tým, že chce spáchať samovraždu. Na miesto dorazila hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktorá po krátkom hľadaní spozorovala na poslednom svetelnom stožiari pri koľaji smerom na Kežmarok muža, ako sedí na medziostrovčeku vo výške približne 25 metrov.

„Policajti s ním začali komunikovať, kde im uviedol, že sa bojí o svoj život. Z jeho komunikácie bolo zjavné, že je zrejme pod vplyvom alkoholických nápojov. Nakoľko vznikla obava, že muž môže spadnúť alebo sám skočiť dole, jeden z policajtov vyšiel za ním hore,“ informoval krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Na stĺpe obaja policajti s cigaretami

Druhý policajt zatiaľ kontaktoval hasičov a záchranárov. Na stĺpe policajt nadviazal s mužom bližšiu komunikáciu, zistil jeho totožnosť, čo ho trápi a snažil sa ho upokojiť.

Na stĺp po chvíli vyšiel aj druhý policajt. Spoločne sa im ho podarilo upokojiť a zabezpečili mu cigarety, o ktoré si požiadal.

„Policajti s mužom neustále komunikovali a postupne si získali jeho dôveru, čo prispelo k jeho následnému bezproblémovému zlaneniu dole zo stĺpa, ktoré vykonali privolaní hasiči,“ dodal Džobanik. Zachráneným mužom bol 25-ročný muž z okresu Poprad. Po šťastnom zlanení bol ešte podrobený dychovej skúške na alkohol, s pozitívnym výsledkom a nameranou hodnotou 1,12 mg/l. Následne si muža prevzali záchranári.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM