Aktualizované Monika Vengrínová Krimi

Výbuch v jednej z popradských firiem: Traja muži utrpeli popáleniny

Počas pracovnej doby v jednej z popradských firiem došlo k výbuchu, pričom traja zamestnanci utrpeli popáleniny. Polícia príčinu výbuchu vyšetruje, zrejme tiež začne trestné stíhanie.

Ilustračný obrázok k článku Výbuch v jednej z popradských firiem: Traja muži utrpeli popáleniny
Zdroj: TASR

K výbuchu došlo vo štvrtok počas pracovnej doby v popradskej firme Schüle. Traja zamestnanci pri výbuchu utrpeli popáleniny. „Došlo k zraneniu troch mužov, ktorí čistili kaďu s hliníkom. Na základe prvotných informácií vieme, že tam mali vziať nejaké zariadenie na čistenie a došlo k výbuchu,“ objasnila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Polícia momentálne zisťuje stav veci a následne sa rozhodne, ako ďalej v prípade. Podľa hovorkyne je veľmi pravdepodobné, že bude začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Prípadom sa bude pravdepodobne zaoberať aj Národný inšpektorát práce a ďalšie dotknuté organizácie.

„Prijali sme troch pacientov. Dvaja boli ošetrení na centrálnom príjme, jedného z nich bolo potrebné transportovať ďalej, na vyššie pracovisko do nemocnice v Košiciach Šaci, keďže mal ťažšie popáleniny v hornej časti tela. Druhého po ošetrení prepustili do domácej liečby. Tretiemu z nich ošetrili lekári ľahkú popáleninu oka v očnej ambulancii, následne bol prepustený do domácej starostlivosti,“ priblížila zdravotný stav zranených mužov hovorkyňa Nemocnice Poprad Sylvia Galajda.

Výbuch tekutého hliníka

„K výbuchu tekutého hliníka došlo tak, že 31 ročný zamestnanec obsluhoval rafinačné zariadenie. Po jeho spustení nastala explózia hliníka, ktorá zasiahla nielen muža obsluhujúceho zariadenie, ale aj ďalších dvoch pracovníkov stojacich neďaleko,“ informovala Migaľová s tým, že všetci traja utrpeli popáleniny, na následky ktorých sa budú liečiť v dobe od siedmich dní do dvoch mesiacov.

Ako ďalej uviedla, poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Poprad na základe tejto udalosti začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM