Peter Handzuš Rôzne

Vydry Olívia a Oskar potešili malých pacientov sladkosťami. Prispeli ste možno aj vy

Sladkosti, ktoré nechávali návštevníci v minulých dňoch pri pokladniach v AquaCity, sa dostali do správnych rúk. Aj tento rok výťažok z veľkonočnej akcie potešil detských pacientov v Nemocnici Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Vydry Olívia a Oskar potešili malých pacientov sladkosťami. Prispeli ste možno aj vy
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Už tretí rok pripravilo popradské AquaCity počas Veľkej noci pre svojich návštevníkov zaujímavú Okúpačku. Deti v sprievode dospelých, ktoré doniesli do AquaCity čokoládové vajíčko alebo inú sladkosť, mali celodenný vstup do akvaparku za 1 €.

Aj počas týchto veľkonočných sviatkov sa vďaka návštevníkom nazbieralo veľké množstvo sladkostí. AquaCity sa rozhodlo, tak, ako po minulé roky, použiť tieto darované sladkosti pre charitatívne účely.

„Naším zámerom je potešiť deti v nemocnici. Začali sme pred tromi rokmi na detskej onkológii v Košiciach. V tomto roku sme prišli na detské oddelenie v popradskej nemocnici,“ povedala Lucia Blašková z AquaCity Poprad.

Maskoti AquaCity Olívia a Oskar tak už druhý rok po sebe spríjemnili sladkým darčekom pobyt chorým deťom v Nemocnici Poprad, pre ktoré je hospitalizácia stresujúcim zážitkom.

„Deti sú veľmi vďační prijímatelia takýchto darčekov, hlavne ak sa to urobí s nejakou rozprávkovou bytosťou, s nápadom,“ hovorí primárka detského oddelenia Nemocnice Poprad, Beáta Šoltýsová.

Malí pacienti boli vďační za darčeky, ktoré im rozdávali popradské vydry a pekne to zhrnula jedna mamička: „Neviem, od koho tie čokolády sú, ale ďakujem. Malá už nemala niekoľko dní také veselé očká.“ A práve o to išlo.

Vydry potešili malých pacientov sladkosťami. Prispeli ste možno aj vy
14
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Vydry potešili malých pacientov sladkosťami. Prispeli ste možno aj vy
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM