Monika Vengrínová Rôzne

Vyhádzané kontajnery pri gréckokatolíckom kostole. Prečo to tu vyzerá ako na smetisku?

Neporiadok okolo kontajnerov na Ústecko - Orlickej ulici pohoršuje obyvateľov bytových domov Dunaj a Hélium, ale i veriacich, ktorí chodia do gréckokatolíckeho kostola na bohoslužby. Mesto vidí dve možné príčiny tohto neporiadku.

Ilustračný obrázok k článku Vyhádzané kontajnery pri gréckokatolíckom kostole. Prečo to tu vyzerá ako na smetisku?
Zdroj: Dnes24.sk

Môže za to neuzatváranie nádob a prehrabávanie sa v odpade

„Na Ul. Ústecko – Orlickej sú pre bytový dom Dunaj a Hélium vybudované dve stanovištia kontajnerov. Tieto boli zrealizované počas výstavby nového parkoviska a v rámci budovania stanovíšť kontajnerov na území mesta Poprad. Rozmiestnenie stanovíšť bolo prispôsobené danému územiu, existujúcej komunikácii, novému parkovisku a dostupnosti zvozovým vozidlom. Neporiadok okolo kontajnerov môže mať dve príčiny, a to buď neuzatváranie zberných nádob, ktoré sú tak ideálnym zdrojom potravy pre havrany a mačky a prehrabávanie sa v odpade zo strany niektorých spoluobčanov,“ informuje Daniela Polaštiková z odboru výstavby MsÚ Poprad.

Mesto preto apeluje na obyvateľov mesta a takisto aj tejto lokality, aby po vysypaní odpadu zberné nádoby uzatvárali a v prípade, že sú svedkami vyberania z kontajnerov, bezodkladne informovali Mestskú políciu, ktorá dohliada na dodržiavanie čistoty na verejných priestranstvách a na verejný poriadok v meste.

Vyberanie kontajnerov je priestupok

Vyberanie z kontajnerov ja na území mesta Poprad zakázané Všeobecným záväzným nariadením č. 11/2012 o zneškodňovaní a nakladaní s komunálnym odpadom a drobným stavebným odpadom v meste Poprad. Porušenie VZN je priestupkom podľa zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov.

„Túto lokalitu neevidujeme, ako často vyskytujúcu sa medzi stanovišťami, na ktorých dochádza k opakovanému prepĺňaniu zberových nádob a neporiadku v ich okolí. Mesto Poprad bude toto územie monitorovať a v prípade, že bude dochádzať k prepĺňaniu nádob, zvýši počet nádob na komunálny odpad,“ dodáva Polaštiková.

Vyhádzané kontajnery pri gréckokatolíckom kostole. Prečo to tu vyzerá ako na sme
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM