Peter Handzuš Futbal

Výhra FK Poprad na ihrisku súpera: O cenné body prišiel Dolný Kubín

Popradčania v tomto zápase herne nenadviazali na výborný výkon s Košicami, no dokázali domácich i s pomocou ich streleckej nemohúcnosti udržať, streliť dva góly a konečne, na tretí pokus, v Dolnom Kubíne zabodovať. Vo vyrovnanej súťaži je to cenný úspech, pretože body sa odtiaľ ľahko voziť nebudú.

Ilustračný obrázok k článku Výhra FK Poprad na ihrisku súpera: O cenné body prišiel Dolný Kubín
Foto: Radoslav Dudáš

Dobre rozbehnutí domáci chceli bodovať doma i v treťom zápase za sebou, no solídna defenzívna hra Popradu im neumožňovala v prvom polčase dostať sa do tlaku, či do gólových šancí. Centre zo strán riešili strední obrancovia bez problémov, pokusy o streľbu spoza šestnástky končili nad Huszárikovou bránkou, snahu o vnikanie do šestnástky dokázali popradskí obrancovia likvidovať. Úspešná defenzíva hostí vytvárala predpoklad pre dobrú ofenzívu, tá však Popradu pokrivkávala. Nepresadzovali sa príliš krajní stredoví hráči, ich centre i zakončenia boli nepresné, výbornému Ujčíkovi nepomáhali v snahe o dosiahnutie gólu ani Durkot, ani Zápotoka. Výnimkou bola skvelá individuálna akcia, po ktorej Zápotoka vnikol do šestnástky, no jeho gólovú pozíciu domáci brankár vyriešil vyrazením lopty a následná dorážka Bilasa šla ponad bránku. Výsledkom takéhoto vývoja bolo logických 0:0 po prvom polčase.

Druhý polčas začal v podobnom duchu, Poprad síce zlepšil hru v poli, chýbala však vertikálny pohyb a tlak na súperovúbránku. Kontrola lopty však brala istotu domácim, ktorí sa v prvej polovici druhého polčasu nedostali k ničomu vážnemu.Situácia sa zmenila v 68 minúte, keď presný center Jurča dokázal Ujčík z prvej tyče dopraviť hlavou za chrbát Sakara. Domáci sa zdravo vyburcovali, začali hrať agresívnejšie a snažili sa dostávať do šestnástky Popradu centrami a nakopávaním. Popradskí obrancovia na chvíľu stratili koncentráciu a dovolili najmenším hráčom domácich dostať sa do dvoch hlavičkových šancí, jedna lopta však šla mimobránky, druhú vyriešil hosťujúci brankár. Ten si počínal suverénne i pri ďalších dvoch ošemetných situáciách, ktoré si bojujúci domáci vytvorili. Nebezpeční boli však i popradčania, posunutie Streňa do útoku a Palútku na kraj stredovej formácie umožnilo zrýchliť prechod do útoku a dostávať sa do nebezpečných brejkov. Jeden z nich potiahol Ujčík, perfektne prihral nabiehajúcemu Streňovi a ten nezávahal – 0:2. Po góle už Poprad suverénne kontroloval hru, v 85. minúte mohol svoj náskok poistiť, no Ujčík nepremenil brankárovým nezmyselným faulom darovaný pokutový kop a domáci ešte ožili. Až do konca nastaveného času sa snažili o zníženie stavu, hostia ich však už do šance nepustili.

MFK Dolný Kubín – FK Poprad 0:2 (0:0) Góly: 68' Róbert Ujčík, 80' Erik Streňo

Pozrite si kompletnú tabuľku DoxxBet ligy.

Zdroj + foto: fkpoprad.com

MFK Dolný Kubín - FK Poprad 0:2
9
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM