Simona Ivančáková Hokej

Výkonný riaditeľ popradského hokejového klubu je známy: Stal sa ním TENTO muž!

Hokejový klub spod Tatier má nového konateľa a výkonného riaditeľa. Správna rada HK ŠKP Poprad schválila nového štatutára, ktorý tak preberie do rúk klub po Tiborovi Turanovi. Kto sa ním stal?

Ilustračný obrázok k článku Výkonný riaditeľ popradského hokejového klubu je známy: Stal sa ním TENTO muž!
Zdroj: TASR

Správna rada ešte pred Vianocami odvolala z funkcie konateľa a výkonného riaditeľa Tibora Turana. A od tejto chvíle má už aj svojho nástupcu. Stal sa ním Peter Žifčák. „Na zasadnutí správnej rady bol zvolený jednohlasne. Bude mať na starosti hlavne ekonomickú časť a časť stabilizácie klubu,“ uviedol primátor mesta Poprad Jozef Švagerko.

Hokej do mesta patrí

A o koho vlastne ide? Nový výkonný riaditeľ HK Poprad pochádza zo Spišskej Novej Vsi. Po práci v médiách pôsobil aj na Slovenskom zväze ľadového hokeja, kde pracoval v oblasti obchodu a marketingu. V spoločnosti Nafta Stroj Gbely pôsobil ako obchodný riaditeľ. V roku 2009 založil Inštitút hokejových štúdií a teraz sa postará o vedenie klubu „kamzíkov“.

Poprad je hokejovým mestom a túto skutočnosť sa bude pokúšať napĺňať aj novozvolený konateľ klubu. „Hokej do Popradu patrí a ja ako primátor mesta chcem, aby tento šport tu ďalej pokračoval,“ povedal Jozef Švagerko. A aké sú ambície nového štatutára? „Prvým krokom bude ozdravenie finančných problémov klubu. To je základná vec a všetko ostatné sa bude odvíjať od toho, ako sa nám podarí túto vec dosiahnúť," uviedol novozvolený výkonný riaditeľ a konateľ HK Poprad Peter Žifčák.

Žifčák má prvé plány

Je známe, že hokejový klub trápia už roky finančné problémy. „Popradský hokej má veci, ktoré treba riešiť, čo a týka vysporiadania záväzkov. Bolo to aj avizované pánom Richardom Lintnerom a riešenie správnosti udelenia licencie. Rokoval som o týchto veciach aj s riaditeľom Pro hokeja Richardom Lintnerom a prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja Igorom Nemečkom, pretože pred nami sú nielen nevysporiadané veci ale aj určité výzvy do budúcna,“ povedal Švagerko. Ako s nimi chce bojovať nový štatutár klubu? „Verím, že v spolupráci s doterajšími a aj budúcimi partnermi budem vedieť vyriešiť nájpalčivejšie otázky, ktoré nás trápia a pripravíme sa na budúcnosť,“ povedal nový konateľ klubu.

Čítajte tiež:

Správna rada HK Poprad rokovala o situácii v klube. Rozhodla aj o pozastavení funkcie výkonnému riaditeľovi

Kamzíci v sobotu na Baranov nestačili. Expopradčan Hvila mal prsty vo všetkých góloch hostí

Foto: ilustračné

HK Poprad má nového výkonného riaditeľa
1
Galéria
HK Poprad má nového výkonného riaditeľa
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM