Peter Handzuš Hokej

Výkonný výbor zrušil tresty Bartečkovi a Paukovčekovi. O bodoch rozhodne športová rada

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja na svojom stredajšom zasadnutí zrušil tresty pre útočníka HK Poprad Ľuboša Bartečka a trénera Pavla Paukovčeka. Informovala o tom oficiálna webstránka SZĽH.

Ilustračný obrázok k článku Výkonný výbor zrušil tresty Bartečkovi a Paukovčekovi. O bodoch rozhodne športová rada
Foto: Peter Handzuš

Pôvodne disciplinárna komisia zväzu potrestala oboch za údajný neoprávnený štart Bartečka v súboji Tipsport Ligy proti Trenčínu 10. januára 2016 bez zaregistrovanej platnej zmluvy. Podľa doterajších predpisov totiž mohli hráči po podpise kontraktu absolvovať bez zaregistrovania zmluvy dve stretnutia, od 1. januára 2016 je to však jeden mesiac.

„Nový zákon o športe hovorí, že čas na zaregistrovanie zmluvy je 30 dní. Podľa nášho právneho názoru je zákon nadradený predpisom SZĽH,“ povedal pre hockeyslovakia.sk mediálny poradca SZĽH Ľuboš Schwarzbacher. V praxi to znamená, že Bartečko ani HK Poprad sa v súvislosti so spomenutým duelom neprevinili.

VV SZĽH sa v stredu zaoberal odvolaniami, ktoré padli po rozhodnutí disciplinárnej komisie zväzu. Okrem Bartečka a Paukovčeka sa odvolal aj konateľ a výkonný riaditeľ HK Poprad Peter Žifčák. „V prípade pánov Bartečka a Paukovčeka sa rozhodnutie disciplinárnej komisie zmenilo pri výške trestu, kde trest bol zrušený. V prípade pána Žifčáka rozhodnutie disciplinárky nebolo preskúmateľné, a preto sa vrátilo na ďalšie zasadnutie disciplinárnej komisie,“ ozrejmil Schwarzbacher.

Pôvodne dostal trest aj HK Poprad, ktorému mali odrátať tri body za umožnenie neoprávneného štartu Bartečka. Keďže skúsený útočník neporušil v tomto smere zákon, Popradčania by nemali prísť o tri body. „Čo sa týka trestu pre HK Poprad, rozhodoval o ňom senát Pro-Hokeja, ktorý nie je príslušný orgán na taký verdikt. O tomto by mala rozhodnúť športová rada Pro-Hokeja, preto táto záležitosť bola vrátená na zasadnutie tejto športovej rady,“ doplnil mediálny poradca SZĽH.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM