Iné športy

Vynikajúci a miestami aj krvavý box v Kežmarku: Bojovníci odovzdali v ringu naozaj všetko

Športový klub Thajského boxu Goral Gym z Kežmarku usporiadal v sobotu večer v miestnej mestskej športovej hale galavečer plný tvrdých úderov, kopov a zakrvavených tvárí. Knockout Kežmarok fight night, takto znel názov úspešného podujatia nabitého skvelým programom.

Ilustračný obrázok k článku Vynikajúci a miestami aj krvavý box v Kežmarku: Bojovníci odovzdali v ringu naozaj všetko
Foto: Slavo Petrus / Zdroj: Dnes24.sk

Goral gym vznikol v roku 2011, jeho zakladateľom je súčasný tréner, zápasník a reprezentant Jozef Kušmirek. Goral gym má približne 30 členov. Od októbra roku 2012 sa reprezentanti klubu pravidelne zúčastňujú Euroligy Muay Thai a súťažia na rôznych prestížnych galavečeroch doma aj v zahraničí.

V ringu sa v sobotu predstavilo 22 bojovníkov zo Slovenska a Poľska v 11 zápasoch pod pravidlami Muay Thai, K-1 a klasického boxu. Usporiadateľský klub mal v hre šiestich fighterov a na radosť ich trénera a zároveň hlavného usporiadateľa vyhral 5 zápasov a jeden sa skončil remízou. „V Kežmarku sme podobné podujatie organizovali v minulom roku pod licenciou Young Blood. Teraz sme vsadili na vlastnú kartu a usporiadali sme myslím si výbornú akciu pod záštitou MŠKk Kežmarok a mesta Kežmarok. Chcel by som poďakovať vedeniu mesta za materiálnu a finančnú podporu nielen pri organizovaní tohto podujatia, ale i za podporu počas celého roka. Moji zverenci ma milo prekvapili. Odovzdali zo seba všetko, dali do toho srdce a nechali ho v ringu. Všetci sa na zápasy tešili, samozrejme mali trému ale boli na boj dobre psychicky pripravení,“ povedal promotér akcie Jozef Kušmirek.

Ako sa posúval čas, prichádzali na rad čoraz viac atraktívnejšie zápasy. Jeden z najlepších súbojov zaobstarala dvojica Jozef Kolodzej (Goral gym Kežmarok) Roman Kvasnica (Elite gym Trenčín). Natrhnuté obočie a množstvo krvi na telách oboch borcoch vyvolávalo zimomriavky. Na radosť domáceho publika v tomto zápase vyhral 3:0 na body domáci borec. „Boxoval som proti kvalitnému súperovi, proti ktorého som už raz boxoval, takže sme s trénerom predpokladali, čo ma bude čakať. Podarilo sa mi ho dostať do počítania a potom som už mal navrch. Každé ťažké víťazstvo človeku dodá chuť zlepšovať sa,“ konštatoval spokojný kežmarský boreec Jozef Kolodzej.

Hlavný bodom programu bol súboj v K-1, ktorý zaobstarali dvaja špičkoví zápasníci, trojnásobný majster sveta Pavol Garaj z Bodygym Poprad a Poliak Lukasz „BOOM BOOM“ Plawecki z Nového Sonču. Po prvom vyrovnanom kole v ďalšom priebehu duelu jasne dominoval skúsenejší rodák zo Štrby Garaj, ktorý súpera zdolal 3:0 na body. „Predpokladal som, že súper sa bude na mňa tlačiť a boxovať z blízka. V druhom kole som prebral iniciatívu a v treťom už súper odišiel kondične. Mal som oveľa viac presných úderov. Chcel som odboxovať dobrý zápas, čo sa mi podarilo,“ dodal Garaj.

Borca spod Tatier môžu fanúšikovia kickoboxu vidieť v ringu už o niekoľko týždňov na akcii Simpley the Best v popradskej Aréne 3. októbra. Okrem neho sa predstaví aj niekoľko ďalších domácich figtherov. Vrcholom večera bude zápas o opasok interkontinen­tálneho šampióna, o ktorý bude boxovať Samuel Hadzima a skúsený kórejsky bojovník.

Text: Slavo Petrus

Noc bojovníkov v Kežmarku
34
Galéria
Foto: Slavo Petrus / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM