Hokej

Vyrovnaný zápas zvládli lepšie domáci: Popradčania sa z Martina vracajú bez bodu

Súboj Popradu s Martinom mohli fanúšikovia sledovať naživo z martinského zimného štadióna. Kým do zápasu lepšie nastúpili Kamzíci, už približne v polovici prvej tretiny sa hra vyrovnala. Napokon sa ale z víťazstva tešili Martinčania.

Ilustračný obrázok k článku Vyrovnaný zápas zvládli lepšie domáci: Popradčania sa z Martina vracajú bez bodu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Televízny súboj susedov z tabuľky začali lepšie Podtatranci. V úvodnej desaťminútovke boli pri streleckej chuti, ale Dzubina potvrdzoval dobrú formu. Už v 25. sekunde zneškodnil pokus Paukovčeka a neskôr aj Štraucha. Na druhej strane kontroval len Špirko. Od 8. minúty mali hostia výhodu presilovky 5:4. Hvila ešte dvakrát nepochodil, ale v 10. minúte po krásnej kombinácii hostí otvoril skóre B. Rapáč. Z vedenia sa však Popradčania tešili len krátko. Už v 11. minúte využili presilovku aj domáci a Pokrivčák po 57 sekundách vyrovnal. Potom sa hra vyrovnala. V 16. minúte fauloval Rusina Štraucha, jeho trestné strieľanie však Dzubina zneškodnil. V závere 1. tretiny nevyužili vyložené šance martinskí hráči Jokeľ a Pokrivčák.

V 2. tretine mali viac z hry domáci. Na začiatku nepremenili dobré príležitosti Špirko a Matejka, na opačnej strane Huna mieril len vedľa. V 27. minúte pri výhode hostí 4:3 bol proti umiestenej strele Hunu perfektný semafor Dzubinu. Potom sa vyznamenal viackrát Kostúr, najmä pri teči Špirka. V 39. minúte mal výhodu trestného strieľania aj domáci Špirko, ale jeho strela skončila na žŕdke popradskej bránky.

V 3. tretine sa hráči pozorne bránili a strely sa len ťažko presadzovali. Martinčania boli lepší, výborným pohybom si vynútili 4 presilovky po fauloch hostí. Huna však dvakrát ušiel a Martinčania nemohli len Dzubinovi ďakovať, že neinkasovali. Záver bol mimoriadne dramatický. O výsledku stretnutia rozhodol najlepší martinský hokejista Špirko, keď v 57. minúte tečom zblízka prekonal Kostúra a 3 sekundy pred koncom strelou do prázdnej bránky definitívne rozhodol. Hosťom sa nepodarilo vyrovnať ani počas 67-sekundovej hry bez brankára, naopak, dostali tretí gól. Martin tak predbehol v tabuľke Poprad.

MHC Martin – HK Poprad 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Góly: 11. Pokrivčák (Špirko, Dlouhý), 57. Špirko (Varga, Tabaček), 60. Špirko (Matejka) – 10. B. Rapáč (Rusnák, Huna).
Rozhodovali: Müllner – Junek, Šefčík, vylúčení: 5:8, navyše: Rusnák (Poprad) 10 za nešportové správanie,
presilovky: 2:1,
oslabenia: 1:0,
1200 divákov

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM