Monika Vengrínová Krimi

Vyšiel na Chatu pod Rysmi, dole sa však už nedostal: Turista tragicky zahynul po páde z reťazí

V poobedňajších hodinách požiadal náhodný turista horských záchranárov o pomoc pre turistu, ktorý sa zrútil z reťazí smerujúcich z Chaty pod Rysmi. Pomoci mu už však nebolo.

Ilustračný obrázok k článku Vyšiel na Chatu pod Rysmi, dole sa však už nedostal: Turista tragicky zahynul po páde z reťazí
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

„Po približne sto metrovom páde do doliny bol turista v bezvedomí. V čase, keď na miesto nehody prišla vrtuľníková záchranná služba s horským záchranárom na palube, prítomní turisti resuscitovali pacienta, ktorému zlyhávali základné životné funkcie,“ informovala Horská záchranná služba.

Pre silný vietor sa však posádke vrtuľníka nepodarilo k miestu nehody priblížiť, ani vysadiť lekára, či záchranára v priľahlých miestach. Preto k postihnutému okamžite vyrazila skupina deviatich záchranárov po zemi, 82-ročnému turistovi však už pomôcť nedokázali. „Pri páde utrpel vážne poranenia nezlučiteľné so životom,“ dodali horskí záchranári. Telo nebohého bolo následne transportované do márnice v Starom Smokovci.

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM