Peter Handzuš Rôzne

Vysoké Tatry: Podarí sa prilákať cez leto viac turistov?

Tatranskí hoteliéri a podnikatelia v cestovnom ruchu hľadajú spôsob, ako urobiť letnú dovolenku v Tatrách atraktívnejšou. Pomôcť by mohla aj karta zliav, ktorá sa osvedčila cez zimnú sezónu.

„Do konca marca bolo vystavených vyše 20.000 kusov kariet a ich počet sa ešte zvýši, keďže prebieha veľkonočná lyžovačka,“ konštatovala výkonná riaditeľka oblastnej organizácie Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská. Cieľom Tatrancov je podľa nej vytvoriť cenovo výhodné pobytové balíky, ktorých súčasťou bude aj TATRY Card. Na základe karty, ktorú získa hosť priamo na recepcii ubytovacieho zariadenia spolu s informačným letákom, môže čerpať zľavy na jednotlivé služby a produkty, akými sú napríklad vstupy na lanovky, do akvaparku, reštaurácií, vstupy do jaskýň, múzeí či galérií.

V zimnej sezóne bolo do projektu zapojených takmer 160 ubytovacích zariadení a 30 poskytovateľov služieb. „Sme optimisti, do letnej ponuky by sme chceli zaradiť väčší počet zliav, aby si z ponuky vedeli vybrať rodiny s deťmi, aj aktívni mladí ľudia či seniori. Vďaka karte si každý návštevník Tatier zostaví dovolenku na mieru podľa svojich predstáv, vysvetľuje Maťašovská.

Vysoké Tatry majú počas letných mesiacov vysokú návštevnosť. Viac ako 60 % z nej však tvoria jednodňoví návštevníci. Atraktívne a cenovo výhodné pobytové balíky by mohli túto situáciu podľa Maťašovskej zmeniť a napomôcť zvýšenie počtu viacdňových návštevníkov, a tým aj predĺžiť priemernú dĺžku pobytu v Tatrách. Momentálne sa priemerná dĺžka pobytu v Tatrách pohybuje na úrovni 3,5 dňa. V porovnaní s celoslovenským priemerom je to o 1,4 dňa viac.

poprad24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM