Anton Hrachovský Krimi

Vysoké Tatry si neustále vyberajú daň: Záchranári vyslaní na pomoc štvorici ľudí

Horskí a leteckí záchranári museli pomáhať aj štvorčlennej skupine vo Vysokých Tatrách.

Ilustračný obrázok k článku Vysoké Tatry si neustále vyberajú daň: Záchranári vyslaní na pomoc štvorici ľudí
Zdroj: TASR

Z Horskej záchrannej služby (HZS) informovali, že krátko predpoludním oznámil náhodný turista, že v kotle pod Jahňacím štítom videl padať štyri osoby.

Pád štyroch ľudí

Po páde zostali dve z nich, podľa slov oznamovateľa pravdepodobne deti, ležať bez pohybu na snehu. Na miesto bola okamžite vyslaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby Air-Transport Europe (VZZS ATE) so záchranárom HZS na palube. Medzitým sa na tiesňovú linku dovolal aj otec zranených detí, 14-ročného dievčaťa a 11-ročného chlapca, a poskytol záchranárom bližšie informácie o ich zdravotnom stave.

Leteckí záchranári po lokalizovaní miesta nehody vysadili záchranára HZS spolu s lekárom pri postihnutých. Na mieste zistili, že zranené sú tri osoby. Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti bolo najprv najvážnejšie zranené dievča s úrazom hlavy letecky transportované do nemocnice v Poprade.

Otec zostúpil sám

Po odovzdaní pacientky sa posádka VZZS ATE postupne vrátila pre chlapca, ktorý utrpel poranenie panvy a následne aj pre muža s poranením chrbtice. Otec detí, ktorý pri páde utrpel len ľahké poranenia a jeho zdravotný stav si nevyžadoval ďalšie lekárske ošetrenie, samostatne zostúpil v sprievode známych na Chatu pri Zelenom plese, kde bol ubytovaný.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM