Martin Sýkora Samospráva

Výstavba sa zatiaľ odkladá: Primátor nepodpísal uznesenie o tenisových kurtov

Primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš nepodpísal uznesenie mestského zastupiteľstva vo Vysokých Tatrách, ktoré súvisí s vybudovaním tenisového areálu v lokalite Jazierko v Tatranskej Lomnici.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba sa zatiaľ odkladá: Primátor nepodpísal uznesenie o tenisových kurtov
Foto: Peter Handzuš

Viac času na preštudovanie návrhov

Na februárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva vo Vysokých Tatrách hlasovalo za výstavbu päť poslancov, jeden bol proti.

„Som presvedčený o tom, že na takéto závažné rozhodnutie sa treba náležite pripraviť. Poslanci potrebujú dostatočný časový priestor na preštudovanie takéhoto návrhu. Určite by sa mal prerokovať aj v príslušných komisiách a zvlášť na zasadnutí výboru poslancov pre časť mesta Tatranská Lomnica,“ uviedol Mokoš na svojom profile na sociálnej sieti. S vybudovaním tenisového areálu v lokalite Jazierko nesúhlasili i viacerí obyvatelia Tatranskej Lomnice.

Zdroj: Lukáš Klein

Je len jedna alternatíva

Poslanci Vysokých Tatier na ostatnom zasadnutí schválili podnájom časti pozemkov spoločnosti TeniSta, s. r. o., ktorej výkonným riaditeľom je bývalý tenista Branislav Stankovič. V areáli chcel preinvestovať do 350 000 eur, pričom plánoval do Vysokých Tatier preniesť tenisový turnaj Challenger Tour. Ten sa v roku 2015 presťahoval po 12 rokoch z Košíc do podtatranskej metropoly v Poprade.

„Pracovali sme a hľadali tie najlepšie možnosti ohľadom pozemkov a priestorov na vybudovanie kurtov. Všetky návrhy sme zvažovali, ale ani jedna z možností sa nám nepodarila. Buď ide o pozemky v rukách súkromníkov alebo patria lesom. Jediné miesto, ktoré sme našli bolo pri Jazierku. Ďalšia alternatíva už nie je,“ vyjadril sa Stankovič. Bývalý tenista plánoval v lokalite pri Jazierku vybudovať tri kurty so šatňami, pričom na jednom z nich by počas zimy bolo zriadené klzisko.

Foto: Peter Handzuš

Rozhodnutie primátora môžu zvrátiť poslanci

Pozastavenie platnosti tohto uznesenia môže prelomiť ďalšie hlasovanie poslancov s potrebnou trojpätinovou väčšinou. „Či sa tak stane, kedy a za akých okolností, to ukáže čas. Pracujme zatiaľ všetci spoločne na ďalších alternatívach umiestnenia tenisových kurtov vo Vysokých Tatrách. Vždy som šport v našom meste maximálne podporoval v rámci možností, ktoré má samospráva k dispozícii. Budem tak robiť aj v budúcnosti. A tenis v tomto smere nie je výnimkou,“ uzavrel vo svojom stanovisku Mokoš.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM