Martin Sýkora Samospráva

Výstavba športovej hokejbalovej haly by sa mohla začať na jar 2018

Plán postaviť halu vznikol ešte v roku 2011, v súčasnosti je už spracovaná konečná verzia projektovej dokumentácie a sú už kompletne aj vysporiadané pozemky.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba športovej hokejbalovej haly by sa mohla začať na jar 2018
Zdroj: TASR

Združená investícia

Výstavba športovej hokejbalovej haly v Spišskej Belej by sa mohla začať na jar budúceho roka. „Pripravujeme projekt nového športoviska, ktoré bude stáť na Športovej ulici a bude stavebne prepojené s futbalovým štadiónom, konkrétne s tribúnou,“ informoval primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak. Začalo sa už aj územné konanie na vydanie územného rozhodnutia a následne je potrebné zabezpečiť stavebné povolenie. Súbežne sa rozbieha proces verejného obstarávania na zhotoviteľa tejto stavby, ktoré určí celkové náklady. Všetky tieto prípravné práce by sa mali zrealizovať do marca budúceho roka, nakoľko je zámer začať výstavbu tejto haly v apríli.

„Samotná výstavba sa plánuje rozdeliť na určité ucelené etapy, keďže v súčasnosti mesto nedisponuje celou finančnou sumou, ktorá bude pravdepodobne potrebná,“ dodal Bieľak.

Aktuálne má radnica k dispozícii 300 000 eur, ktoré dostala ako dotáciu zo štátneho rozpočtu. Ďalších 100 000 eur podľa primátora poskytne Prešovský samosprávny kraj. Ďalšie financie bude mesto hľadať vo vlastných a iných dotačných zdrojoch, pôjde teda o združenú investíciu kraja a samosprávy s podporou štátu.

Foto: Peter Handzuš

Hala nielen pre hokejbal

Hokejbalová plocha s mantinelmi sa bude po dostavbe môcť využívať aj na iné športy. Na prízemí bude šesť šatní so sprchami, toalety pre verejnosť a malá kaviareň. Na poschodí sa plánuje vybudovať miestnosti pre trénerov, väčšia zasadačka, priestor pre rozhodcov i pre posilňovňu a regeneráciu. „V tejto časti je navrhované aj ubytovanie pre cca 18 osôb. Samotná hala bude vykurovaná plynovými žiaričmi a navrhované je moderné a úsporné LED osvetlenie hracej plochy,“ konkretizoval Bieľak s tým, že skelet haly bude montovaný, základ má pozostávať z oceľovej konštrukcie a steny a strecha z tzv. sendvičových PUR panelov. Zázemie haly, teda prístavba ku konštrukcii, bude murovaná. Samotný povrch hracej plochy bude vhodný najmä pre hokejbal, ale zároveň aj pre iné športy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM