Tlačové správy

Výučba pomocou tabletov sa rozbehla v ďalších regiónoch

Košické gymnázium sv. Tomáša Akvinského na Zbrojničnej ulici sa spolu so základnou školou v Leviciach stali v poradí už 11. a 12. školou zaradenou do siete škôl využívajúcich inovatívny spôsob výučby, pomocou moderných digitálnych technológií – Škola na dotyk.

Ilustračný obrázok k článku Výučba pomocou tabletov sa rozbehla v ďalších regiónoch
Zdroj: Dnes24.sk

„Zanietenosť učiteľov a vedenia na oboch školách, spolu s kvalitným projektom využitia dotykových technológií vo výučbe nás presvedčili, aby sme nadviazali vzájomnú spoluprácu,“ povedal Ján Machaj, riaditeľ neziskovej organizácie EDULAB, ktorá projekt Škola na dotyk organizuje s podporou spoločnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Vstupom do projektu získala každá z obidvoch škôl bezplatne 30 tabletov, 1 veľkoplošný dotykový displej, ktorý v triede plní funkciu tradičnej tabule, dobíjacie zariadenie na tablety, ako aj špecializovaný softvér na správu tabletov v triede „Samsung School“. Tento softvér dáva učiteľom plnú kontrolu nad tým, ako s tabletom pracujú jednotliví žiaci v triede. Okrem uvedenej technologickej podpory získali obidve školy automaticky dlhodobú metodickú podporu od EDULAB-u ako organizátora projektu.

„Nové technológie dnes tvoria neoddeliteľnú súčasť bežného života našich žiakov. Sme preto veľmi radi, že aj naše gymnázium sa môže zúčastniť tohto projektu a pomocou tabletov a dotykových technológií zefektívniť vyučovanie. Hodiny budú vďaka nim pre žiakov atraktívnejšie, zábavnejšie, viac motivujúce a názornejšie,“ povedala PaedDr. Anna Medvecká, riaditeľka gymnázia sv. Tomáša Akvinského v Košiciach. Podľa jej slov, škola predbežne plánuje vyučovať pomocou uvedených technológií vo všetkých ročníkoch cudzie jazyky, ekonomické, prírodovedné a humanitné predmety.

„Výučbu pomocou tabletov chápeme ako ďalší prirodzený krok pri rozširovaní možností, ako sprístupňovať našim žiakom poznatky pútavejším a názornejším spôsobom, o to viac, že technológie sú prirodzenou súčasťou ich života,“ povedala Mgr. Alica Meňhartová, riaditeľka školy A. Kmeťa v Leviciach. Podľa jej slov, škola predbežne plánuje vyučovať pomocou uvedených technológií rovnako prírodovedné i humanitné predmety, vzhľadom na ich umiestnenie, v triedach 5. a 8. ročníka.

Projekt Škola na dotyk bol pilotne spustený v septembri 2013 na 10 školách na Slovensku – v Bratislave, Šamoríne, Nitre, Bošanoch, Púchove, Banskej Bystrici, Detve, Trstenej, Poprade a Sabinove. V osobitne prispôsobených triedach, vybavených potrebnými technológiami sa na nich po celý školský rok 2013/2014 vyučovali tak humanitné, ako aj prírodovedné predmety. Za toto obdobie školy vyrobili celkovo 500 vzdelávacích materiálov, ako sú video blogy, žiacke projekty, didaktické materiály, či kreatívne dielne.

Všetky materiály sú dostupné na stránke projektu www.skolanadotyk.sk.

(PR) – Za obsah aj fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM