Monika Vengrínová Rôzne

Vznikol nový projekt, Tatry budú v pohybe: Naše veľhory čaká pestrá paleta športových podujatí

Nezáleží na tom, či ste športový profesionál alebo len nadšenec, v rámci projektu Tatry v pohybe si na svoje príde každý. Počas celého roka je pripravená pestrá paleta športových podujatí, ktoré odštartujú bežeckými pretekmi Karpatia run už túto sobotu.

Ilustračný obrázok k článku Vznikol nový projekt, Tatry budú v pohybe: Naše veľhory čaká pestrá paleta športových podujatí
Zdroj: TASR

„Beh je určený ako pre profesionálov, tak i pre nadšencov tohto športu. Dĺžka trate je sedem kilometrov a povedie z Tatranskej Lesnej do Starého Smokovca a späť. Štart je naplánovaný na 13. hodinu spred penziónu Karpatia,“ informovala riaditeľka Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Lucia Dubielová.

Okrem behu sa môžu účastníci otestovať aj v pretekoch v tzv. nordic walkingu, čiže chôdze s paličkami. Pretekárom budú v prípade potreby zapožičané aj špeciálne palice. Tatry v pohybe 2015 ponúknu počas celého roka návštevníkom pestrú paletu športových podujatí v behu, nordic walkingu, cyklistike, golfe, skialpinizme i v bežeckom lyžovaní.

„Spojili sme aktívne tatranské športové kluby a organizácie a vznikol nádherný nový projekt. Máme záujem vrátiť Tatrám status zážitkovej a športovej destinácie. Historicky sú Vysoké Tatry nielen miestom kúpeľným, ale aj športovým. Organizovalo sa tu množstvo významných medzinárodných podujatí, v ktorých organizácii by sme preto radi pokračovali. Akcie budú prístupné všetkým, bez ohľadu na vek a stupeň výkonnosti a profesionality,“ priblížila hlavnú myšlienku projektu Dubielová.

Hlavným cieľom projektu Tatry v pohybe je zatraktívniť ponuku aktivít vo Vysokých Tatrách, rozšíriť zážitkovú formu pobytov a dovoleniek a v neposlednom rade je to podpora zdravého životného štýlu. „Ďalším benefitom je vybudovanie centrálneho informačného portálu pre športové podujatia a virtuálne preteky. Návštevníci sa tak ľahko dostanú k viac ako 100 kilometrom označeným tratiam ich obľúbených outdoorových športov,“ uzatvára Dubielová.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM