Peter Handzuš Rôzne

X. ročník Memoriálu Vlada Tatarku

Dňa 12.3.2011 sa za pekného slnečného dňa uskutočnil X. ročník Medzinárodných pretekov horských záchranných služieb - Memoriál Vlada Tatarku.

Tento pretek horských záchranárov a zároveň najťažší pretek svojho druhu organizoval Himalaya club Vysoké Tatry a svojou účasťou ho poctilo 45 pretekárov.

Po registrácii boli pretekári rozdelení do jednotlivých A, B a C kategórií. Okrem etapy vo Veľkej Studenej doline sa súťažilo v ďalších štyroch disciplínach ako lezenie ľadu na Veverkovom ľadopáde, lezenie na skalu na ramene Svišťového štítu, kros okolo Zbojníckeho hrbu a záverečná disciplína bol obrovský slalom s kanadskými saňami, ktorú pretekári absolvovali na zjazdovke „Čučoriedky“. Spomedzi všetkých súťažiacich si prvenstvo tak ako minulý rok vybojoval Rasťo Šroba z OS HZS Západné Tatry.

Po skončení pretekov sa konalo slávnostné vyhlásenie výsledkov v hoteli Morava v Tatranskej Lomnici a nasledoval videoprogram zo života Vlada Tatarku s názvom Krutá hora Jannu. Pre všetkých zúčastnených boli pripravené routové stoly, pričom sa o spestrenie programu postarala kapela Hex a skupina Slovak Pink Floyd revival.

Informáciu pre Poprad24 poskytlo OS HZS.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM