Martin Sýkora Krimi

Z denníka policajtov: Pes napadol dieťa, peňaženku vrátili po 15 rokoch

Popradskí mestskí policajti majú za sebou viacero bežných i niekoľko kurióznych zásahov. Viac než dlhodobo stratená peňaženka Popradčanov trápi problém so psami.

Ilustračný obrázok k článku Z denníka policajtov: Pes napadol dieťa, peňaženku vrátili po 15 rokoch
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Krádež a nájdenie peňaženky

V utorok 16.1 bola o 14:20 hod. hliadka Mestskej polície v Poprade (MsP) vyslaná do prevádzky Sintra na Ulici L.Svobodu, kde pracovníčky predajne zadržali osobu pri krádeži tovaru na predajni. „Mestskí policajti zistili, že priestupku proti majetku sa krádežou tovaru na predajni dopustila 15-ročná Popradčanka, ktorá si do batohu ukryla tovar v hodnote 6,74 eur, za ktorý nezaplatila a snažila sa s ním z prevádzky odísť,“ informoval informoval zástupca náčelníka MsP Milan Slota. Mestskí policajti jej uložili blokovú pokutu vo výške 10 eur. O dva dni neskôr (18.1.) bola mestskej polícii odovzdaná peňaženka s dokladmi, ktorá bola nájdená pri prerábaní priestorov Spoločnosti na ochranu spotrebiteľa na Ul. 1.mája. „Hliadka MsP Poprad nájdenú peňaženku odniesla majiteľke na adresu bydliska,“ uviedol zástupca náčelníka.

„Pri odovzdaní peňaženky sa mestskí policajti dozvedeli, že k strate tejto peňaženku došlo pred takmer 15 rokmi,“ dodal Slota.

Zdroj: pixabay

Psí problém

V ten istý deň (18.1.) o 12:25 hod. riešili mestskí policajti oznámenie muža, ktorého dva aj polročnú dcéru napadol pes, ktorý nebol na vôdzke. „Našťastie nedošlo k fyzickému zraneniu dievčatka, ale podľa tvrdenia otca utrpela jeho dcéra menší šok,“ opísal zástupca šéfa popradských mestských policajtov s tým, že hliadka MsP Poprad zistila majiteľku psa, ktorej uložila blokovú pokutu za nesplnenie si povinnosti vyplývajúcich zo zákona o podmienkach držania psov. Na druhý deň (19.1.) o 16:58 hod. mestskí policajti odchytili psa, ktorý sa voľne pohyboval v okolí cyklochodníka na sídlisku Juh III. „Odchytený pes nebol označený známkou a keďže sa nepodarilo zistiť jeho majiteľa, bol umiestnený v útulku. O 20:55 hod. toho istého dňa hliadka MsP Poprad odchytila ďalšieho psa, ktorý sa voľne pohyboval po vozovke na Levočskej ulici, kde takmer zapríčinil kolíziu s motorovým vozidlom. Aj tento odchytený pes bol umiestnený v mestskom útulku,“ uzavrel Slota.

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM