Martin Sýkora Samospráva

Z popradskej vianočnej je zimná výzdoba: Prípravy v centre vrcholia

Čas strávený čakaním na vianočné sviatky v Poprade spríjemní Adventné mestečko, ktoré sa tento rok bude nachádzať v blízkosti fontány na Námestí sv. Egídia.

Ilustračný obrázok k článku Z popradskej vianočnej je zimná výzdoba: Prípravy v centre vrcholia
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Prípravy na vianočné obdobie v metropole pod Tatrami začnú zapálením prvého adventného svetla v nedeľu 27. novembra.

„Adventný veniec nebude len na veži kostola, ale aj pri fontáne, kde sa budú konať viaceré kultúrne podujatia,“ povedal popradský primátor Jozef Švagerko.

Adventné mestečko otvoria počas prvej adventnej nedele, teda už túto nedeľu. Vianočná výzdoba bude v meste rozsvietená až v deň príchodu Mikuláša, ktorý sa bude tento rok v Poprade oslavovať 5. decembra.

Výber predajcov v stánkoch, ktoré budú na námestí v rámci mestečka, vzišiel z verejnej obchodnej súťaže. „Dodávatelia sa prihlásili, z desiatich uspeli šiesti. Vyberali sme na základe pomeru kvality sortimentu, referencií a cien za samotný stánok,“ vysvetlil viceprimátor mesta Igor Wzoš.

Novinkou oproti minulému roku je lokalizácia Adventného mestečka. Nebude sa nachádzať na severnej ulici pri zvonici, ale v okolí fontány na Námestí sv. Egídia, v blízkosti ktorej sa nachádza aj vianočný stromček.

Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočná výzdoba bude v Poprade aj tento rok svietiť dlhšie. V predošlých rokoch svietila od Mikuláša do Troch kráľov, minulý rok fungovala až do konca januára. „Vo veľkých mestách trvá vianočná atmosféra celý mesiac. Poprad má tradične jednu z najkrajších vianočných výzdob na Slovensku. Predstavuje to náš ďalší potenciál v cestovnom ruchu,“ uviedol Wzoš.

Podľa slov viceprimátora nepôjde o vianočnú výzdobu, ale o zimnú. „Pri takých investíciách do svetiel, keďže veľa peňazí je potrebných aj na ich montáže a demontáže, je podľa mňa potrebné natiahnuť výzdobu do konca januára. Poprad je centrom cestovného ruchu a Tatry sú v tom čase plné turistov, prečo by sme ich sem teda nepozvali,“ uzavrel.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM