Martin Sýkora Kultúra

Z popradských Stráži sa ozvala Ozvena: Ochotníci prišli s premiérou klasiky

Popradské ochotnícke Divadlo Ozvena sa už pevne udomácnilo na podtatranských doskách, ktoré znamenajú svet. Po Troch kráľoch prišli opäť s kožou na trh.

Ilustračný obrázok k článku Z popradských Stráži sa ozvala Ozvena: Ochotníci prišli s premiérou klasiky
Foto: Peter Handzuš

Divadlo Ozvena vždy poteší divákov premiérou, ktorá sa stala neoddeliteľnou súčasťou kultúrneho života nielen popradskej mestskej časti Stráže. Vždy po sviatkoch sa diváci tešia na novinku z dielne strážskeho kolektívu, ktorý vždy tvorí v slovenskej klasike. Ani ostatná premiéra nebola výnimkou. Publiku sa Ozvena predstavila Starým zaľúbencom od Janka Chalupku.

Keď peniaze nie sú všetko

„Na túto divadelnú sezónu sme vybrali frašku o starom zaľúbencovi od Janka Chalupku, ktorý patrí medzi slovenskú dramatickú topku pôvodnej tvorby. Inscenácia je ľahká, veselá, netreba od nej čakať nejaké hlboké myšlienky. Fraška má potešiť a poukázať na ľudí, ktorí keď si myslia, že majú peniaze, tak je svet gombička,“ priblížil režisér Ozveny a zároveň aj herec Rudolf Kubus. V Starom zaľúbencovi si hlavný hrdina myslí, že keď má peniaze, dosiahne všetko. „To však neplatí hlavne v oblasti lásky. Starý Pomazal si už dopredu vytipoval dievča, ktoré si zoberie hneď po smrti svojej ženy. Nakoniec však utrie nos,“ vysvetlil Kubus.

Divadlo Ozvena premiéra
61
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Baviť seba i divákov

Divadlo Ozvena siahlo po Chalupkovej fraške po 15-tich rokoch. Rovnako ako vtedy, aj tentoraz sa hlavnej úlohy zhostil Ján Majzel so svojim svojráznym prejavom, ktorý po premiére obecenstvo ocenilo veľkým potleskom. „V 75-tich rokoch podať taký výkon je obdivuhodné. Sme divadlo, ktoré baví a ktoré sa rado baví. Janko sa vrátil späť. Hrá to typickým svojim štýlom. Ako režisér mu poviem, ako má hrať, no on si aj tak urobí po svojom,“ vysvetlil s úsmevom režisér, ktorý spolu s kolektívom uplynulú divadelnú sezónu zaznamenal vyše 20 repríz s Tajovského Ženským zákonom. „My vždy ideme s ambíciou potešiť divákov a nie prekonávať. Máme radosť, či urobíme 5 repríz alebo 20. Nám je to jedno – my sa tešíme s divákmi,“ dodal Kubus, ktorý sa spolu so spoluhráčmi teší na podtatranské publikum.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM