Monika Vengrínová Rôzne

Z Popradu do novej destinácie: Letecká spoločnosť odhalila atraktívnu novinku!

Po úspešnej minuloročnej sezóne, kedy sa z popradského letiska začalo lietať do lotyššskej Rigy, sa letecká spoločnosť airBaltic rozhodla pokračovať v prevádzkovaní tohto pravidelného sezónneho spojenia. Okrem toho sa však môžeme tešiť aj na novú linku.

Ilustračný obrázok k článku Z Popradu do novej destinácie: Letecká spoločnosť odhalila atraktívnu novinku!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

AirBaltic tak okrem letov z a do Rigy, ponúkne i spojenie s ďalšími destináciami v Pobaltskom regióne, Škandinávii či Rusku.  Na nadchádzajúcu zimnú sezónu bude pridaná ďalšia rotácia, tzn. že okrem overenej soboty k nám budú môcť turisti priletieť aj v utorok, a to s medzipristátím vo Varšave.

Zdržanie vo Varšave cca 35 minút

„Je to veľmi dobrá správa pre tento región, aby mohol prekvitať. Veríme, že lepšie dopravné spojenie podporí turistický ruch v celom regióne, čo bude mať pozitívny vplyv na zamestnanosť a že naše Slovensko v zahraniční budeme môcť prezentovať ako krajinu, do ktorej sa oplatí prísť,“ povedal štátny tajomník ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja František Palko.

Približne trojhodinový let z Popradu do Rigy a naopak s medzipristátím vo Varšave ovplyvní cestujúcich na palube lietadiel B737 – 300 a B737 – 500 v minimálnej miere. K pasažierom z Rigy pristúpia cestujúci z Varšavy pričom pôjde o zdržanie maximálne 35 minút.  Nová rotácia umožňuje pracovne vyťaženým cestujúcim spoznať krásy Slovenska a najmä Tatier prostredníctvom skrátených pobytov, ktoré im pripravili subjekty cestovného ruchu v podtatranskom regióne.  Okrem toho spojenie nášho regiónu leteckou linkou s dvoma veľkými letiskami Varšavou a Rigou umožňuje odlietavajúcim cestujúcim prestup na ďalšie letecké spojenia do celého sveta. 

Do Varšavy jedenkrát týždenne

„Kým prvá rotácia linky bola určená najmä pre incomingových cestujúcich, vytvorením druhej rotácie sa otvárajú možnosti aj pre Slovákov cestujúcich do Pobaltských krajín, Ruska, Škandinávie a Poľska. A otvorením novej linky tiež dôjde k posilneniu prílivu turistov z daných krajín,“ vysvetlila riaditeľka letiska Poprad-Tatry Ivana Herkeľová s tým, že v minulej sezóne bol celkový počet prepravených pasažierov na linke z Rigy do Popradu 1900, z čoho 1500 predstavovali turisti prichádzajúci do Vysokých a Nízkych Tatier. Vyťaženosť lietadiel tak bola 70 %, čo nie je, podľa riaditeľky, na prvú sezónu zlé.

Linka Poprad-Riga a Poprad-Riga-Varšava nebude celoročnou linkou. Lietať sa bude v zimnej sezóne, od 15.decembra 2015 do 12.marca 2016, a to každý utorok a v sobotu. V utorok je odlet z Rigy o 15:25 a prílet do Popradu – Tatier o 17:25. Medzipristátie vo Varšave je od 15:45 do 16:20. Odlet z Popradu je 18:10 a prílet do Rigy je o 22:10. V sobotu je let priamy. Odlet z Rigy je o 14:00 a prílet do Tatier o 14:40 a odlet z Tatier o 15:15 a prílet do Rigy o 18:00. Všetky uvedené časy sú miestne.

Možné nové destinácie i redizajn webu

" Čo sa týka medzipristátia vo Varšave je to pre nás splnenie sna, ktorý máme všetci, ktorí pôsobíme v cestovnom ruchu," povedala s úsmevom Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry. Už teraz však nie sú vylúčené ani ďalšie destinácie. „Otvorením linky do Varšavy, by popradské letisko mohlo s varšavským úzko spolupracovať, čo znamená, že prostredníctvom Varšavy by sme v budúcnosti mohli lietať aj inde do Európy, či do zámoria,“ uvažuje Herkeľová. Otvorená je, podľa jej slov, stále i Bratislava, žiaľ, doteraz sa nenašiel vhodný dopravca a vhodný typ lietadla.

Popradské letisko tiež aktuálne intenzívne pracuje na redizajne svojej webovej stránky, ktorá by mala mať určitú výpovednú hodnotu, charakter letiska a mala by zodpovedať moderným štandardom. „Určite bude okrem slovenského aj v anglickom jazyku a bolo by vhodné, tým, že otvárame Varšavu, keby sa vytvorila aj mutácia v poľskom jazyku,“ dodala riaditeľka letiska.

Z Popradu sa dostaneme už aj do Varšavy: Otvorenie linky
12
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM