Peter Handzuš Rôzne

Za čistenie okolia výlet do jaskyne Zlá diera

Krajský úrad životného prostredia v Prešove chce vo väčšej miere motivovať školákov v Prešovskom kraji, aby sa zapojili do dobrovoľníckych aktivít v rámci projektu Vyčistime si Slovensko, ktorý vyhlásilo Ministerstvo životného prostredia SR.

Prednosta KÚŽP Juraj Hurný uviedol, že žiakom jednej z vyžrebovaných tried, ktoré sa v kraji zapoja do akcie, plánujú venovať celodenný výlet. Verí, že školákom ochrana životného prostredia nie je ľahostajná a že sa do tejto akcie zapoja vo veľkom počte. Podľa neho má dobrovoľníctvo vo vyspelých krajinách svoje nezastupiteľné miesto a týka sa to aj environmentálnej oblasti.

„Rozhodli sme sa, že k cenám, ktoré poskytne ministerstvo, pripojíme jednu aj my. Zo škôl z Prešovského kraja, ktoré sa zapoja do projektu, jednu vyžrebujeme a žiakov zoberieme na výlet do Lipoviec, kde navštívia jaskyňu Zlá diera,“ povedal prednosta.

Formulár na prihlásenie sa do aktivít Vyčistime si Slovensko, ktorý bude aj databázou pre žrebovanie prešovskej súťaže, nájdu záujemcovia na stránke denzeme.eu, pričom registrovať by sa mali do 15. marca 2012. Akcie by mali byť plánované po 22. marci a vyvrcholiť majú okolo 22. apríla, kedy je Deň Zeme.

Prednosta KÚŽP konštatoval, že do celoslovenskej akcie sa zapoja aj zamestnanci ich úradu, ktorí chcú rovnako prispieť zlepšeniu svojho okolia. V minulom roku zbierali odpadky v okolí Šarišského hradu a tento rok sa presunú na hradný kopec do neďalekých Kapušian.

Text + Foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM