Martin Sýkora Krimi

Za peniaze mala odkliať syna a zachrániť otca: Teraz sedí za mrežami

Zaujímavý prípad riešil vyšetrovateľ zo Starej Ľubovne. V obave o život o svojho syna a aj svoj muž "podaroval" žene tisíce eur, ktoré teraz bude potrebovať na právnika.

Ilustračný obrázok k článku Za peniaze mala odkliať syna a zachrániť otca: Teraz sedí za mrežami
Zdroj: TASR

Peniaze za „odkliatie“

Vyšetrovateľ zo Starej Ľubovne vzniesol obvinenie pre prečin podvodu voči 34-ročnej žene z obce Hájske, okr. Šaľa. Obvinená žena navštívila 20.09.2016 52-ročného muža z Novej Ľubovne v jeho kancelárií nachádzajúcej sa v Starej Ľubovni. Od muža pýtala finančnú hotovosť vo výške 2312 eur za zakúpenie sviečok, ktorými zabezpečí zbavenie kliatby jeho syna, pretože tomuto v priebehu nasledujúcich dní hrozí ťažká autohavária. Poškodený jej vyplatil 320 eur v hotovosti a následne šiel vybrať zvyšnú sumu do bankomatu a peniaze dal obvinenej na parkovisku pred Domom služieb v Starej Ľubovni.

„Nasledujúci deň sa obaja stretli v jednom z popradských hotelov, kde si obvinená vypýtala 300 eur za to, že vykonala danú službu (odkliatie syna) a že mu priniesla bylinky, ktoré mu kázala rozsypať v každom rohu izby jeho syna. Týmto sa mal jeho syn zbaviť kliatby,“ informoval Daniel Džobanik z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Prešove.

PREČÍTAJTE SI AJ: Evakuácia budovy na sídlisku má dohru: Verdiktom je všeobecné ohrozenie

Skutočne chcel muža niekto zavraždiť?

Keďže ale poškodený nemal pri sebe toľko peňazí, tak jej dal iba 100 eur. Na stretnutí v hoteli obvinená poškodenému ešte uviedla, že bude zavraždený niekým z podnikateľského prostredia, ale že to vie spraviť a zabrániť tomu odkliatím presne ako u jeho syna. „Za túto službu požadovala 5 000 eur, načo jej poškodený povedal, že si to musí rozmyslieť. Potom spolu telefonovali, obvinená uviedla, že ak chce, aby ho zbavila kliatby a odvrátila jeho vraždu tak jej musí zaplatiť sumu 4 300 eur,“ dodal Džobanik.

Z uvedeného dôvodu sa stretli v sobotu (24.09.2016) v obchodnom centre v Banskej Bystrici, kde jej odovzdal finančnú hotovosť vo výške 4 300 eur. Bola to suma za to, že obvinená mala odkliatím poškodeného zabrániť tomu, aby ho niekto zavraždil. Celkovo tak obvinená žena vylákala od muža 6 720 eur. Polícia ženu zadržala, obvinila a umiestnila do cely policajného zaistenia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM