Monika Vengrínová Rôzne

Zábery z Tatier pritiahli pozornosť po svete: Podarené video dobýja YouTube!

Len dva týždne stačili na to, aby si svet všimol Slovensko a Vysoké Tatry. „Šťastné“ video, v ktorom tancujú Tatranci v horách i pod nimi, už videlo viac ako 940-tisíc ľudí. V rámci „happy videí“ sa tak to tatranské dostalo na tretie miesto za Tunisko a Paríž. Predbehlo i Dubaj, Moskvu či New York.

Ilustračný obrázok k článku Zábery z Tatier pritiahli pozornosť po svete: Podarené video dobýja YouTube!
Zdroj: TASR

Svetový projekt amerického producenta a speváka Pharrella Williamsa vyvolal doslova ošiaľ. Ľudia na celom svete vytvárajú videá, v ktorých tancujú v ich prirodzenom prostredí na skladbu „Happy“. Mánia zachvátila najväčšie svetové metropoly ako Paríž, Londýn, Moskvu, New York, Dubaj, Prahu či Tokio. Zahanbiť sa nenechali ani Tatry a naše hlavné mesto. Počas piatich slnečných marcových dní nakrútili mladí nadšenci v lyžiarskych strediskách v Tatranskej Lomnici a na Štrbskom Plese netradičné video.

Do celosvetového klipu sa nedostalo, Slovensko ale zviditeľnilo

„Cieľom bolo vytvorenie videa, ktoré príťažlivou formou prezentuje krásu našich hôr a prirodzenú radosť tatranských ľudí, ktorí si užívali tanec na Lomnickom štíte, na lyžovačke, v ratraku, na lanovke, v tatranských wellness alebo pri každodennej práci. Napriek tomu, že sa naše video 20. marca do 24-hodinového celosvetového klipu pri príležitosti medzinárodného Dňa šťastia nedostalo, teší nás fakt, že stále vyvoláva pozitívne emócie či už na Slovensku alebo vo svete,“ komentoval úspech videa realizátor myšlienky Lukáš Brodanský, brand manager junior z Tatry Mountain Resorts.

„Video skvelou formou ukazuje celému svetu naše krásne hory a to, že zdravý tatranský vzduch má blahodarne účinky na organizmus, uvoľňuje endorfíny a tým sme v Tatrách všetci „happy“. Ak chcete byť šťastní, príďte so svojou rodinou, priateľmi a známymi do Tatier, pretože tu šťastie, úsmev a pozitívnu energiu určite nájdete,“ uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry, Lenka Maťašovská.

Klip prezentuje úsmev a spokojnosť s prácou

„Klip prezentuje to, čo je dôležité v cestovnom ruchu, a to úsmev a spokojnosť s vykonávanou prácou. Je to pre klientov benefit, ktorý ocení každý z nich a ktorý nám na Slovensku často chýba,“ reagovala Lucia Dubielová zo Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry.

„Spracovanie selfproma v podobe virálneho videa Happy Tatry považujeme za výborný marketingový ťah. Zviezlo sa na atraktívnej a živej vlne od Pharella Williamsa a bolo spracované do veľmi príťažlivej podoby. Z pohľadu remeselného spracovanie a výberu ústrednej postavy video pôsobí veľmi prirodzene a robí Slovensku veľmi dobrú reklamu,” doplnil Pavol Kubán, Prezident a Predseda správnej rady z Asociácie digitálnych marketingových agentúr (ADMA).

Foto: ilustračné

Happy from High Tatras Slovakia
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM