Marián Handzuš Iné športy

Začal sa ďalší ročník slovenskej ligy v curlingu

Curling Club Poprad má už ôsmy rok v poradí v osemčlennej najvyššej súťaží družstvá mužov aj žien, koncom októbra sa pre ne začína nová sezóna.

Minulá sezóna bola pre popradský klub veľmi úspešná. Muži už piaty rok za sebou obhájili titul majstrov Slovenska a reprezentovali našu krajinu aj na vrcholných podujatiach. Najprv v škótskom Glasgowe zvíťazili v „C“ divízií majstrovstiev Európy a následne vo švajčiarskom Chaméry obsadili 4. miesto v šestnásťčlennej „B“ divízií. Od postupu do elitnej desaťčlennej „A“ divízie ich delil len krôčik.

V minulom roku urobilo družstvo veľký krok vpred. Dá sa povedať že už patria medzi tímy, s ktorými sa musí počítať v bojoch o olympijskú miestenku. Je to ich jednoznačný cieľ za ktorým si idú.

V sezóne sa, okrem účasti na európskych šampionátoch, dvojica členovia CC Poprad, Petra a František Pitoňákovci, zúčastnili premiérovo aj majstrovstiev sveta v curlingu miešaných dvojíc v americkom štáte Minnesote. Najväčší rozruch miestnych médií vzbudili po víťazstve nad Kanadou, ktorá je svetovou curlingovou veľmocou a pravidelným víťazom olympijských hier.

Minulú sezónu máme úspešne za sebou a už aj v tejto sa nám začína dariť. V lige sú po šiestich odohratých kolách ženy so štyrmi víťaznými zápasmi na treťom mieste v tabuľke a muži sú bez prehry opäť lídrami najvyššej súťaže.

„Je to veľmi namáhavé. V Bratislave je už tretí rok v prevádzke curlingová hala a tak majú oproti nám bratislavské družstvá veľkú tréningovú výhodu. Dúfam, že už v blízkej dobe budeme mať aj my tu pod Tatrami podmienky adekvátne našim výkonom. Už sa niečo pošuškáva a tak dúfame, že to dobre dopadne.“ – dodal s úsmevom hlavý tréner CC Poprad František Pitoňák starší.

Okrem ligových zápasov, čakajú našich hráčov zahraničné turnaje a vrcholom tejto sezóny bude začiatkom decembra účasť na Majstrovstvách Európy v hlavnom meste Ruska, v Moskve.

(apc)

curling2
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM