Monika Vengrínová Iné športy

Začala jarná časť hokejbalovej ligy. Rozbiehalo sa ťažšie, ale s chuťou a nadšením

Po štvormesačnej prestávke sa hokejbalisti znova vrátili na ihrisko, kde odohrali ďalšie štyri zápasy základnej časti. Hoci bol štart do novej sezóny náročnejší predovšetkým po fyzickej stránke, chlapci hrali s nasadením, radosťou a obrovskou chuťou.

Ilustračný obrázok k článku Začala jarná časť hokejbalovej ligy. Rozbiehalo sa ťažšie, ale s chuťou a nadšením
Foto: Monika Vengrínová

„Začali sme jarnú časť ligy, ktorá bude pokračovať každú nedeľu. Dnes sa hralo po dlhšej prestávke a každý z chalanov mal neskutočnú chuť si prísť zahrať, preto mali všetky tímy plné súpisky hráčov,“ hovorí s úsmevom vedúci ligy a zároveň gólman tímu Fanklub Poprad Marek Alexa.

Počas prestávky sa oddychovalo, i trénovalo

Prestávka však bola dlhá, hráči všetkých tímov sa rozbiehali len veľmi pomaly. Mnohí síce v zime trénovali minimálne v telocvični, či posilňovni, viacerí však oddychovali. Tých, ktorí sa venovali hokeju na zimnom štadióne, či hokejbalu v telocvični, bolo pomenej.

„Pre niektorých z nášho mužstva bol prvý zápas veľmi ťažký, keďže niektorí v zime oddychovali, nehrali ani hokej, ani sa nevenovali hokejbalu. Chlapci z Hooligans, proti ktorým sme dnes hrali, sú veľmi skúsení hráči, majú už aj nejaké tituly. Naše mužstvo je z polovice čisto amatérske. Napriek tomu to bol spočiatku veľmi vyrovnaný zápas, v ktorom sa nám darilo držať jednogólový rozdiel. Potom sme však trošku prestali hrať, trošku sme fyzicky odišli a tak sme dostali nejaké góly. Na konci sme to už len doťahovali, ale výsledok je i tak pekný, ja som rád,“ uvažuje o priebehu prvého jarného zápasu svojho tímu Veterans Dominik Kiovský, ktorý sa môže pochváliť hneď dvoma gólmi.

Do spomínaného zápasu Hooligans – Veterans ako favoriti nastupovali chlapci z Hooligans a svoju prevahu v zápase dokázali predovšetkým v druhej tretine, ktorú s prehľadom vyhrali 3:0. A i keď úvodná a záverečná tretina bola vyrovnaná, na celkový výsledok to nestačilo. Zápas tak skončil výsledkom 6:3 v prospech Hooligans.

Dva zápasy vyrovnané, jeden s vysokým rozdielom

Dva veľmi vyrovnané zápasy videli diváci už na začiatku. Prvý odohrali tímy Hbk Veľká – Fanklub, v ktorom na oboch stranách padol počas riadneho hracieho času len jeden gól. Rozhodnúť tak museli až samostatné nájazdy, kde prvý a nakoniec aj jediný gól vsietil hráč Veľkej.

Druhým zápasom s tesným výsledkom 3:4 bolo derby stretnutie tímov Hk Storm a Dinamo. Zápas síce začal lepšie pre chlapcov zo Stormu, v ďalšej časti však bol aktívnejší súper. Po druhej tretine tak bolo o výsledku rozhodnuté, nakoľko v závere zápasu dali oba tímy zhodne po jednom góle. Dinamo sa tak po výhre dostalo v tabuľke na druhé miesto práve pred Hk Storm.

Najmenšie prekvapenie, ale najvyšší rozdiel vo výsledku pripravili hráči Šatexu, ktorý prestrieľali Outsiders vysoko 17:4. O výsledku prakticky rozhodli už v prvej tretine, ktorú vyhrali 6:0. Chlapci z Outsiders skórovali až v druhej a tretej tretine, kde vsietili zhodne po dva góly. To však na Šatex nestačilo ani zďaleka.

Play off začína už v máji

„Hráči Šatexu si postupne obohatili svoje štatistiky a ich sedemnásty gól v zápase znamenal aj ich celkovo stý gól v tejto sezóne. Presadil sa hlavne Škovíra, ktorý si v zápase pripísal štyri góly a šesť asistencií. Šatex je tak stále bez straty bodu na čele tabuľky. Čo sa ostatných tímov týka, je to viac menej vyrovnané, hlavne na konci, od toho siedmeho miesta. Stred tabuľky sa mení, a to zakaždým, keď niekto získa bod a preskočí toho nad sebou,“ uvažuje Marek.

Prvé kolo jarnej časti tak má osem tímov ligy za sebou. Deviata Hbc Sobota mala tento týždeň voľno, budúcu nedeľu budú oddychovať hráči Hbk Veľká. „Zostáva nám odohrať ešte päť kôl základnej časti, z ktorej osem tímov postúpi do play off. Keďže je však spolu deväť mužstiev, pre jedno sezóna skončí,“ dodáva vedúci ligy. Play off začne bezprostredne po skončení základnej časti a to koncom mája. Hrať sa bude na dva víťazné zápasy systémom prvý s ôsmym, druhý so siedmym, tretí so šiestym a štvrtý s tretím.

Play off samozrejme láka každého, preto mužstvá urobia maximum, aby sa prebojovali až tam. „Chceli by sme sa dostať do play off a prejsť aspoň cez prvé kolo. To už však asi bude maximum. Mojim favoritom je Dinamo. Majú extraligistov z Kežmarku, takže myslím, že by to mali vyhrať,“ uzatvára Dominik.

hokejbal jarná časť 2013 1.zápas
39
Galéria
Foto: Martin Žákovič / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM