Dodys Zubal Iné športy

Začala Podtatranská florbalová liga: Takto sa hralo prvé dvojkolo

Po ročnej pauze dňa 21.11.2015 Podtatranská florbalová liga (PFbL) začala písať svoj 3. ročník za účasti piatich tímov - LEGENDY Spišské Podhradie, PINK PANTHERS Poprad, FBC Veľká Lomnica, FBC Stará Ľubovňa, FBC Vrbov. Na programe bolo päť zápasov.

Ilustračný obrázok k článku Začala Podtatranská florbalová liga: Takto sa hralo prvé dvojkolo
Foto: Dodys Zubal

FBC Stará Ľubovňa – FBC Vrbov

Prvá tretina vyšla dobre Starej Ľubovni, keď po rýchlom góle začali dominovať v útočnom pásme súpera. Vrbovčania sa pokúšali o strelenie gólu, ale súper po štandardnej situácií a protiútoku vyhral prvú tretinu 3:0. V druhej tretine sa Vrbovčanom podarilo vrátiť do zápasu, keď znížili na rozdiel jedného gólu (3:2). V tretej tretine Vrbov vycítil šancu na obrat v zápase, keď zatlačili Ľubovňu v jej pásme, ale po rýchlom protiútoku Ľubovňa zvýšila na rozdiel dvoch gólov. Vrbov sa nevzdával a zápas ešte 5 minút do konca zápasu zdramatizoval, keď znížil stav na rozdiel gólu. Ľubovňa tento stav dokázala ubrániť a zápas vyhrala pomerom 5:4.

FBC Veľká Lomnica – LEGENDY Spišské podhradie

Prvú tretinu LEGENDY išli od začiatku zápasu za víťazstvom, keď ju vyhrali 3:0. V druhej tretine hneď v úvodnej minúte Lomničania inkasovali gól na hrozivých 0:4, po tomto góle začali Lomničania klásť dôraz na obrannú činnosť a miestami ohrozovali protiútokmi. Po jednom z nich sa nakopli a v rozmedzí dvoch minút dali dva góly. Súper tento gólový nápor chcel zastaviť time-outom. Po ňom sa Lomničanom dokonca podarilo vyrovnať na 4:4, ale súper minútu pred koncom zvýšil na 4:5. V tretej tretine Lomničania rýchlo vyrovnali ale vzápätí LEGENDY zvýšili náskok. Do konca tretiny stačili Lomničania len vyrovnať, a tak sa mužstvá rozišli zmierlivo 6:6.

FBC Stará Ľubovňa – PINK PANTHERS Poprad

Tretinu začala Ľubovňa útočnejšie, ale Panthers vychádzali zo zabezpečenej obrany. Ako prví otvorili skóre Panthes a ďalšími troma gólmi si upevnilo vedenie, keď jedným gólom Ľubovňa korigovala stav na 1:4. V druhej tretine ešte stav stretnutia Panthers navýšili na 2:7. Tretia tretina sa už len dohrávala, čoho dôkazom boli strelené dva góly na obidvoch stranách. Panthers tak po jednoznačnom priebehu zápasu vyhrali nad Starou Ľubovňou 4:9.

FBC Vrbov – FBC Veľká Lomnica

V prvej tretine si Lomnica vytvorila sľubný náskok 2:0. Za tohto stavu mala ešte zopár vyložených šancí, po ktorých hráči Vrbova z protiútokov trestali, a dokázali do konca tretiny stav vyrovnať na 2:2. V druhej tretine si náskok vybudovalo mužstvo Lomnice, keď strelilo tri góly a zvýšilo náskok na 2:5. V tretej tretine sa ešte Vrbov pokúšal zápas zdramatizovať, ale Lomnica náskok ešte zveľadila na konečných 3:8.

LEGENDY Spišské podhradie – PINK PANTHERS Poprad

Prvú tretinu hrali obidve mužstvá opatrne, čoho dôkazom bol len jeden strelený gól LEGIEND v polovici tretiny. V druhej tretine Panthers útočnou hrou otočil skóre vo svoj prospech na 1:3. LEGENDY nastúpili do tretej tretiny s útočnou hrou, vďaka ktorej vyrovnali stav na 3:3 Pätnásť sekúnd pred koncom sa naskytla Panthers presilová hra, ktorú zo štandardnej situácie využili, a desať sekúnd pred koncom tretiny upravili skóre na 3:4.

Výsledky 1.-2. kola PFbL:

FBC Stará Ľubovňa – FBC Vrbov 5:4 (3:0, 0:2, 2:2)
Góly: Zaleš 4, Živčák – Giblák , Háber po 2

FBC Veľká Lomnica – LEGENDY Spišské podhradie 6:6 (0:3, 4:2, 2:1)
Góly: Lukáč 3, Bartsch, Kolesár, Parízek – Babík D. 2, Švantner 2, Dzúrik, Macuga
Tresty: Parízek (Lomnica) 2min.

FBC Stará Ľubovňa – PINK PANTHERS Poprad 4:9 (1:4, 1:3, 2:2)
Góly: Frivalský, Rusnáček, Tulka, Živčák – Repiščák 4, Jankura 3, Lipták 2
Tresty: Jankura (Panthers) 2min.

FBC Vrbov – FBC Veľká Lomnica 3:8 (2:2, 0:3, 1:3)
Góly: Háber, Hrebeňár S., Zummer – Lukáč 3, Parízek 2, Bartsch, Džadoň, Kolesár
Tresty: Faltín (Vrbov) 2.min

LEGENDY Spišské Podhradie – PINK PANTHERS Poprad 3:4 (1:0, 0:3, 2:1)
Góly: Macuga 2, Dzúrik – Lipták M.3, Peter Hryc (vl. gól)
Tresty: Lipták M, Pichnarčík (Panthers) po 2min.

Začala Podtatranská florbalová liga: Takto sa hralo prvé dvojkolo
16
Galéria
Foto: Dodys Zubal
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM