Monika Vengrínová Rôzne

Záchranári majú za sebou náročnú akciu: V Pieninách ratovali 75-ročného turistu

V obedňajších hodinách prijali záchranári Horskej záchrannej služby žiadosť o pomoc k zranenému turistovi v Pieninách. Ten sa pri páde zranil a nedokázal pokračovať v ceste. Záchranári sa k nemu dostali len s ťažkosťami.

Ilustračný obrázok k článku Záchranári majú za sebou náročnú akciu: V Pieninách ratovali 75-ročného turistu
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako informovala Horská záchranná služba, skupina slovenských turistov prostredníctvom tiesňovej linky požiadala o pomoc, keď sa pri turistike v Pieninách na pohraničnom kopci Wysoki wierch zranil 75-ročný Slovák.

„Pri páde na turistickom chodníku utrpel pravdepodobne zlomeninu predkolenia. Záchranári sa k nemu pokúšali dostať terénnym vozidlom, premočený terén im to však nedovolil, preto pokračovali pešo. Na mieste poskytli pacientovi neodkladnú zdravotnú starostlivosť, keď mu poranenú končatinu zafixovali vákuovou dlahou,“ uviedla Horská záchranná služba.

O súčinnosť záchranári požiadali poľských záchranárov z GOPR-u, aby transport urýchlili. Tí pomocou motorovej štvorkolky cez poľské územie pacienta previezli do Lesnice, kde ho znovu prevzali horskí záchranári. Hneď na to leteckí záchranári muža transportovali do popradskej nemocnice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM