Monika Vengrínová Rôzne

Záchranné zložky a ich dostupnosť k ľuďom: Tieto ulice sú z hľadiska bezpečnosti najrizikovejšie

Záchranné a bezpečnostné zložky sa na stretnutí s vedením mesta venovali témam bezpečnosti a ochrany obyvateľov a ich majetku. Dôležitou témou bola prejazdnosť sídlisk pri zásahoch policajných a záchranárskych zložiek. Ktoré ulice sú na tom najhoršie?

Ilustračný obrázok k článku Záchranné zložky a ich dostupnosť k ľuďom: Tieto ulice sú z hľadiska bezpečnosti najrizikovejšie
Zdroj: TASR

„Hľadáme spoločné cesty riešenia problémov z hľadiska bezpečnosti a ochrany našich obyvateľov tak, aby sa im kvalitnejšie a bezpečnejšie žilo v našom meste,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko. Okrem prejazdnosti sídlisk v prípade mimoriadnych situácií, zásahov v prípade záplav, ktoré na jar často vznikajú, sa zaoberali i spoluprácou všetkých policajných a záchranárskych zložiek.

Viceprimátor Pavol Gašper podčiarkol, že bezpečnosť občanov je dôležitejšia než komfort pri parkovaní. Rýchle a jednoduché riešenie podľa neho neexistuje: „Nejakú minimálnu krátku dobu budeme musieť strpieť súčasný stav. V každom prípade sme požiadali všetky záchranné zložky, ktorých sa to týka, v prvom rade hasičov a takisto políciu, aby pri tvorbe súčasného územného plánu – jeho pripomienkovaní, vzniesli požiadavky, aké majú na bezpečnosť a dostupnosť bezpečnostných zložiek.“

Za najrizikovejší z hľadiska bezpečnosti považuje Juh 5 a 6 – od cesty na Ul. L. Svobodu na vzdialenejšie Juhy. V tejto lokalite odhadom býva viac ľudí než napr. vo Veľkej a z oboch spomínaných sídlisk sa dá dostať von jedinou cestou, čo je z hľadiska bezpečnosti veľmi rizikový bod.

Riaditeľ OR HAZZ v Poprade Ondrej Šproch uviedol, že majú vytypované krízové miesta a v spolupráci s mestom, štátnou a mestskou políciou budú hľadať taký spôsob, ktorý bude prijateľný pre občanov a vyhovujúci aj pre ich bezpečnosť. „V princípe ide predovšetkým o územia intenzívne zaťažené statickou dopravou na JUH-och, a to ulice Svätoplukova, Zimná, Ústecko-Orlická, Podjavorinská a iné,“ dodal hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM