Webnoviny - Krimi

Zachráňte jedným klikom historické hodiny!

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 3. novembra (WBN/PR) – Na Slovensku máme mnoho vzácnych historických hodín, vežových aj slnečných. K obnove troch z nich môžete prispieť aj Vy. V online hlasovaní na stránke www.vub.sk/hodiny rozhodnete o tom, ktoré z nich Nadácia VÚB obnoví.

Každý z nás má nejaký objekt, ku ktorému ho viaže citový vzťah a mohol by ho nazvať svojím pokladom. Nadácia VÚB pomáha tým, ktorí chcú pre svoj poklad niečo urobiť. V programe Poklady môjho srdca venuje financie na obnovu kultúrnych a umeleckých pamiatok v regiónoch. Do záchrany sa teraz môže zapojiť aj široká verejnosť. Ľudia hlasovaním za svoj „poklad“ môžu získať financie na jeho rekonštrukciu. Vo výbere je 12 vežových a slnečných hodín, za ktoré je možné zahlasovať na stránke www.vub.sk/hodiny do 30. novembra. Hodiny na prvých troch priečkach budú zrekonštruované z prostriedkov Nadácie VÚB.

„Keďže čas je pre nás všetkých veľmi dôležitý a hodiny nás sprevádzajú celý život, rozhodli sme sa finančne podporiť práve opravu historických hodín. Zapojením verejnosti do hlasovania a výberu hodín, ktoré budú obnovené, chceme upriamiť pozornosť ľudí na kultúrne hodnoty a dedičstvo našich predkov ,“ povedal predseda Správnej rady Nadácie VÚB a generálny riaditeľ Ignacio Jaquotot.

Medzi hodinami, za ktoré bude možné hlasovať, sú slnečné hodiny v Svätom Antone, Trenčíne, Martine, Jasove, Hlohovci, Kláštore pod Znievom a vežové hodiny v Prešove, Banskej Štiavnici, Kežmarku Sobotišti, Trnave a Sečovciach. Víťazov hlasovania na prvých troch priečkach oznámi Nadácia VÚB začiatkom decembra. Na ich rekonštrukciu venuje Nadácia VÚB spolu 80-tisíc eur.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM