Peter Handzuš Rôzne

Začína Popradské kultúrne leto 2015: Môžete sa tešiť na 56 podujatí a 400 účinkujúcich

Mesto Poprad pripravilo na leto tradičný festival podujatí s názvom Popradské kultúrne leto 2015. Séria kultúrnych podujatí začína už vo štvrtok 25. júna 2015 divadelným vystúpením a vyvrcholí záverečným kombinovaným programom v piatok 4. septembra.

Ilustračný obrázok k článku Začína Popradské kultúrne leto 2015: Môžete sa tešiť na 56 podujatí a 400 účinkujúcich
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Štruktúra podujatí v centre mesta bude už tradične žánrovo rozdelená a bude prebiehať v medzikostolí. Štvrtkové večery budú patriť divadelným vystúpeniam, v piatok bude pódium patriť koncertom, v sobotu dopoludnia rozprávkovým programom pre deti, v sobotu večer si prídu na svoje milovníci premietania filmov. Popoludňajšie prechádzky po námestí spestria v nedeľu promenádne koncerty a tanečné vystúpenia.

Popradčania a návštevníci mesta sa môžu tešiť na 56 podujatí, na ktorých sa predstaví spolu 400 účinkujúcich zo 6 krajín. Najväčšia časť podujatí sa bude konať na Námestí sv. Egídia, niektoré spríjemnia leto aj v jednotlivých prímestských častiach.

V žánrovo pestrom programe má svoje miesto opäť aj Bažant Kinematograf či tradičné Dni sv. Egídia. Dianie v meste obohatí v termíne 31.7. – 2.8.2015 Národné stretnutie mládeže P15, na ktorom organizátori očakávajú niekoľko tisíc návštevníkov z celého Slovenska. Od 5.do 8.augusta bude centrum Popradu patriť 4.ročníku obľúbeného festivalu Made in Slovakia, ktorý predstaví originálne a autentické slovenské výrobky a ľudovo-umeleckú tvorbu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM