Jozef Legéň Krimi

Zadržali útočníkov, ktorí zabili slovenských horolezcov: Jeden z nich bol ukrytý v blízkom mestečku

Pakistanská polícia dolapila dvoch podozrivých, ktorí zavraždili horolezcov pod Nanga Parbat. Incident neprežili Anton Dobeš a Peter Šperka a ďalší ôsmi horolezci. Jedným zo zadržaných je aj muž, ktorý sa po krvavom útoku na cudzincov, ukryl v jednom z mestečiek v okolí veľhory.

Ilustračný obrázok k článku Zadržali útočníkov, ktorí zabili slovenských horolezcov: Jeden z nich bol ukrytý v blízkom mestečku
Zdroj: Dnes24.sk

Dvaja zadržaní

Polícia v pakistanskom Gilgite oznámila, že sa jej v nedeľu podarilo zadržať dve zo 16 osôb označených za údajných spolupáchateľov útoku na zahraničných horolezcov pod osemtisícovkou Nanga Parbat. Jedným zo zadržaných je aj muž, ktorý sa v minulosti podieľal na „iných podobných aktivitách“ a po krvavom útoku na cudzincov sa ukryl v jednom z mestečiek v okolí veľhory. O zadržaní informoval pakistanský spravodajský portál The Express Tribune, ktorý cituje vysokého policajného dôstojníka Alího Šéra vedúceho vyšetrovanie prípadu.

Hľadajú ďalších

Jeho dolapenie Šér označil za „prelomový“ úspech a vyjadril nádej, že polícia v spolupráci s ďalšími orgánmi čoskoro nájde zvyšných podozrivých. Ich totožnosť polícia zverejnila ešte minulý týždeň, pričom viacero z nich pochádza zo vzdialenejších oblastí.

Štátny pohreb

Vláda si ucti slovenské obete teroristického útoku štátnymi pohrebmi. Posledná rozlúčka so zosnulým záchranárom Petrom Šperkom bude v utorok o 13:00 v kongresovej sále Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci a s Antonom Dobešom v stredu o 15:00 na miestnom cintoríne v Uhrovci.

Útok z Nanga Parbat

Incident na úpätí Nanga Parbat z 22. júna neprežili 10 cudzinci vrátane dvoch Slovákov a jeden Pakistanec, ktorých páchatelia prezlečení za policajtov zastrelili zblízka v základnom tábore.

K útoku sa prihlásila pakistanská odnož Talibanu, pričom údajne malo ísť o pomstu za útoky amerických diaľkovo riadených lietadiel.

Okrem Slovákov Antona Dobeša a Petra Šperku zahynuli aj traja Ukrajinci, dvaja Číňania, Litovčan, Nepálčan a horolezec s dvojakým americko-čínskym občianstvom.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM