Monika Vengrínová Iné športy

Základná časť sa skončila posledným kolom. Osem tímov hokejbalovej ligy postupuje do play off

Osemnásť kôl základnej časti bojovali mužstvá o postup do play off. Už v predposlednom však bolo jasné, že do vyraďovacej časti sa nedostanú hráči z tímu Outsiders. Posledné kolo si ale užili naplno, rovnako, ako ostatné družstvá.

Ilustračný obrázok k článku Základná časť sa skončila posledným kolom. Osem tímov hokejbalovej ligy postupuje do play off
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Outsiders vo svojom poslednom zápase potrápili Fanklub

„Zo začiatku to bol vyrovnaný zápas, kde diváci mohli vidieť pekné góly. Potom sa nám to však začalo vymykať z rúk, robili sme chyby a súper to využíval. Brankár nás držal ako mohol, ale nedalo sa. Aj napriek jeho super zákrokom to napokon skončilo mizerne. Chalani sa ale snažili a posledný zápas si užil každý hráč,“ hovorí Denis Šterbák z mužstva Outsiders.

Zápas proti Fanklubu tak chlapci odohrali so cťou a i napriek tomu, že boli posledným tímom tabuľky a zároveň jediným nepostupujúcim, hráčov Fanklubu poriadne potrápili. Skóre zásluhou Ilkoviča otvorili práve Outsiders a i napriek takmer okamžitej odpovedi Miškoviča, Pavličko v prečíslení poslal Outsiders opäť do vedenia. Druhým gólom Miškoviča však bolo skóre opäť rýchlo vyrovnané, Štrbka ale strelou od modrej pridal tretí gól pre svoj tím. Prvú tretinu uzavrel ďalším vyrovnávajúcim gólom Remža. Ďalšie dve tretiny už však patrili viac-menej Fanklubu, kedy v každej z nich strelili po tri góly, kdežto ich súper len po jednom. Fanklub tak povinne zvíťazil 9:5.

Vyrovnaný zápas medzi Šatexom a Dinamom

Veľmi vyrovnaný zápas mohli diváci sledovať aj medzi vedúcimi tímami súťaže Dinamo a Lion Šatex. Prvá tretina skončila nerozhodne výsledkom 2:2. Rovnako, len po jednom góle strelili obe mužstvá i v druhej tretine. O výsledku rozhodol až záver zápasu, keď hráčov Šatexu podržal brankár Svitana a Dinamu sa šťastie obrátilo chrbtom. Po ich zlyhaniach v koncovke tak napokon o dva góly vyhral, v tejto sezóne neporazený Šatex. Jeden gól a štyri asistencie si na svoje konto pripísal Gábor, ktorému momentálne patrí tretia priečka medzi najproduktívnejšími hráčmi.

Jednoznačné víťazstvo Stormu nad Veľkou

Naopak, vysokým rozdielom vo výsledku skončil zápas Hbk Veľká a Hk Storm, keď hráči Stormu porazili svojho súpera 6:1. Prvý gól však padol až v druhej tretine, kedy sa Stormu konečne podarilo prekonať Marhefku v bráne Veľkej. O tri góly v tejto tretine sa postarali Bombara a Pichnarčík, ktorý v tejto časti skóroval dvakrát a ďalšie dva góly vsietil do bránky súpera aj v tretej tretine. V záverečnej časti stretnutia sa podarilo streliť čestný gól aj Veľkej zásluhou Pekarčíka.

„Súper bol „behavý“, prvé dve tretiny sme mali problém, ale dali sme rýchle tri góly a to ich dostalo na kolená. Potom sme viac-menej len dohrávali zápas a svoje vedenie sme poistili ešte ďalšími troma gólmi. Zápas bol náročný, niekedy sme doslova nestíhali, ale naša skúsenosť ich zničila,“ uvažuje Marek Jaroš z tímu Hk Storm. Oba tímy sa stretnú i vo štvrťfinále play off. „Dúfame, že ich porazíme aj tam a postúpime ďalej,“ dodáva Marek.

Sobote sa proti Hooligans o priečku vyššie postúpiť nepodarilo

Zaujímavý zápas sa odohral i medzi mužstvami Hbc Sobota a Hooligans, v ktorom víťazstvo rozhodne potrebovala aktuálne siedma Sobota. Tá by v prípade, že by porazila svojho súpera poskočila v tabuľke o jednu priečku smerom nahor. To sa jej však nepodarilo. Skúsenejší Hooligans sa do hráčov Soboty zahryzli od začiatku a i napriek tomu, že v úvode zápasu sa dokázali presadiť len raz, v ďalších dvoch tretinách ukázali svoje kvality. A i napriek výbornému gólmanovi Soboty Hlavovi, Hooligans vyhrával po druhej tretine 3:1 a napokon sa tešil z celkového víťazstva 7:3. V zápase svojim výkonom vynikol Kuzmik, ktorý sa blysol hetrikom a Šoltís s jedným gólom a tromi asistenciami.

Play off sa začína už túto sobotu

Osem tímov tak postupuje do play off, ktoré začína už tento víkend. Hracími dňami budú každý týždeň sobota a nedeľa. „Štvrťfinále a semifinále sa bude hrať na dva víťazné zápasy, finále už na tri. Obhajcom titulu je mužstvo Hooligans. Tohtoročným najväčším adeptom na prvé miesto budú hráči Šatexu, ktorí v sezóne neprehrali ani jeden zápas. Šance však majú aj Dinamo, Storm a Hooligans. Ostatné mužstvá môžu len prekvapiť,“ vysvetľuje priebeh play off a šance tímov vedúci ligy Marek Alexa. Dvojicami pre štvrťfinále budú LION ŠATEX – VETERANS, DINAMO – HBC SOBOTA, HK STORM – HBK VEĽKÁ a HOOLIGANS – FANKLUB.

hokejbal 18.kolo jarná časť
39
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM