Peter Handzuš Rôzne

Záleží vám na našom meste? Pridajte sa k PRE MESTO o. z.

Cieľom novovznikajúceho občianskeho združenia PRE MESTO je vytvoriť v Poprade také podmienky, aby ľudia cítili, že je to mesto, kde pulzuje život, kde stále sa niečo deje, mesto, ktoré je ústretové tak k občanom mesta ako aj k návštevníkom. 1. valná

Dovoľte, aby som sa Vám touto cestou predstavil a oboznámil Vás so vznikom a už aj činnosťou občianskeho združenia PRE MESTO o. z..

Podnetom k vzniku nášho združenia boli stále sa zhoršujúce podmienky pre život a podnikanie v centre mesta, ktoré sa prejavovali jeho klesajúcou až veľmi nízkou návštevnosťou. Ľuďom, ktorým záleží na našom peknom meste a krásnom námestí už dlhšie sa v hlave rodila myšlienka ako spojiť sily a vytvoriť stavovskú organizáciu, ktorá by združovala ľudí z centra mesta a jeho širšieho okolia.

Po niekoľkých stretnutiach zainteresovaných ľudí sa dohodlo, že vytvoríme stanovy občianskeho združenia a oslovíme všetkých ľudí, ktorí majú záujem o vstup do tejto organizácie a ochotu spolupodieľať sa na tom, aby do nášho mesta prichádzali ľudia s pocitom, že je to mesto, kde pulzuje život, kde stále sa niečo deje, mesto, ktoré je ústretové tak k občanom mesta ako aj k návštevníkom.

K dnešnému dňu prejavilo ochotu spolupracovať 72 subjektov z centra mesta a ich počet rastie. Na základe tejto skutočnosti vyvstala už reálna činnosť, ktorá spočívala vo vytvorení prípravného výboru v zložení Ing. Ondrej Kavka, Ing. Martina Kubičková Sabová, Ing. Ondrej Zoričák, Fabio Bortollini. Prípravný výbor v tomto zložení sa schádza už štyri týždne a pracuje na vytvorení programu a rôznych akcií, ktoré chce usporiadať v centre mesta.

Keďže z týchto stretnutí boli už konkrétne výstupy, ohlásili sme sa u primátora Ing. Antona Danka s návrhom spolupráce. Predmetom stretnutia bolo predstaviť občianske združenie a predniesť jeho krátke aj dlhodobé ciele a taktiež plán činnosti do konca kalendárneho roka 2012. Dňa 5.4.2012 ma primátor mesta spolu s viceprimátorom JUDr. Adriánom Kromkom prijali a vypočuli, čo naše občianske združenie ponúka, aby centrum Popradu ožilo spoločenským, kultúrnym a športovým životom.

Stretnutie ukázalo, že ani vedeniu mesta nie je ľahostajné do akého štádia sa dostalo centrum mesta a záleží mu na dobrých podmienkach pre život a podnikanie. Treba len dúfať, že takýchto ústretových stretnutí bude čo najviac a spoločnými silami vytvoríme jedno zmysluplné centrum mesta, na ktoré budú občania hrdí a budú ho s radosťou navštevovať, nájdu v ňom život,stretnú svojich známych, načerpajú energiu a optimizmus.

Dúfam v aktívne zapojenie sa čo najväčšieho počtu členov, aby sme sa podporili a zvládli túto náročnú úlohu, ktorú sme si pred seba dali. Ďakujem za pochopenie a ostávam s pozdravom

**1. valná hromada občianského združenia PRE MESTO o. z., sa uskutoční dňa 20. apríla /piatok/ o 16.30 hod. v konferečnej miestnosti Hotela TATRA.

Všetci ste srdečne vítaní.**

Ing. Ondrej Kavka člen prípravného výboru

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM