Martin Sýkora Krimi

Zamykáte si auto? Muž z Mengusoviec tak neurobil a o chvíľu nemal v aute nič

Vzdialenie sa od neuzamknutého auta hoci len na krátku chvíľu sa nikdy nevypláca! Presvedčil sa o tom aj 39-ročný muž z Mengusoviec. Za chyby sa platí!

Ilustračný obrázok k článku Zamykáte si auto? Muž z Mengusoviec tak neurobil a o chvíľu nemal v aute nič
Zdroj: TASR

Stačí chvíľa a svoje veci už neuvidíte

Na parkovisku pred jedným z obchodov na Svitskej ceste v Poprade zaparkoval v stredu 39-ročný Mengusovčan popoludní osobné auto Hyundai i30. Na 20 minút sa vzdialil od auta, ktoré ale neuzamkol. Počas toho neznámy páchateľ ukradol z predného sedadla spolujazdca voľne položenú tašku, v ktorej sa nachádzal notebook, tri kusy USB kľúčov a rôzne kľúče. Spôsobená škoda bola vyčíslená na tisíc eur. Polícia v Poprade začal v danom prípade trestné stíhanie pre prečin krádeže.

„Jednou z povinností, ktorú má vodič podľa zákona o cestnej premávke je zabezpečiť vozidlo a prepravované veci proti odcudzeniu prostriedkami montovanými do vozidla jeho výrobcom, ak sa vzdiali od vozidla mimo jeho dohľadu,“ uviedol hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik.

Radšej dvakrát skontrolovať ako raz prísť o všetko

Preto aj keď opúšťate vozidlo len na malú chvíľu, vezmite si svoje cennosti so sebou a presvedčte sa či ste riadne zamkli auto! Ak si ich so sebou neberiete, uložte ich aspoň do batožinového priestoru, nech zbytočne nepriťahujú zvedavé oči ľudí. V aute by ste si nemali odkladať ani technický preukaz či iné doklady. Je na nich množstvo údajov, ktoré sa v nesprávnych rukách dajú ľahko zneužiť.

„To platí tak pre prípad, že parkujete niekde v meste, ale aj keď auto zaparkujete na noc pri svojom dome, či bytovke,“ dodal Džobanik.

Ak parkujete mimo domu, nikdy neparkujte auto na opustenom mieste. Využite platené a strážené parkoviská. Prílišná šetrnosť sa nevypláca. Cena parkovného je predsa niekoľkonásobne nižšia ako cena Vašich vecí. „I keď po opustení vozidla v ňom nenecháte žiadne cennosti, nemali by ste zabudnúť uzamknúť všetky dvere. Okná by mali byť vytiahnuté smerom hore a uzatvorené strešné okno,“ vysvetlil krajský policajný hovorca. Zvukový alarm síce samotnej krádeži nezabráni, môže Vás však upozorniť na nedovolenú manipuláciu s Vaším automobilom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM