Martin Sýkora Samospráva

Zasadanie popradských poslancov: Dve prestávky a preloženie o týždeň!

Zasadanie popradského mestského zastupiteľstva trvalo približne hodinu. Po dvoch prestávkach a vzájomnej dohode sa nakoniec neprerokoval ani jeden bod.

Ilustračný obrázok k článku Zasadanie popradských poslancov: Dve prestávky a preloženie o týždeň!
Foto: Peter Handzuš

Klub nezávislých poslancov počas dnešného zasadnutia popradského mestského zastupiteľstva vyhlásil, že nebude schvaľovať finančné, majetkové a strategické zámery mesta dovtedy, pokým nebude jasne, zreteľne a jednoznačne formulované vyjadrenie primátora mesta Poprad Jozefa Švagerka k zotrvaniu, respektíve odstúpeniu z tejto funkcie. Zasadnutie mestského zastupiteľstva prerušil viceprimátor mesta Poprad Igor Wzoš s tým, že rokovanie sa uskutoční 30. augusta.

Sily v zastupiteľstve sa preskupili

Podľa Wzoša sa mesto ocitlo v zložitej situácii. „V záujme toho, aby mesto ďalej napredovalo, aby boli zachované všetky jeho funkcie a nevznikol chaos, sme sa s klubmi dohodli, že prerušujem toto zasadnutie zastupiteľstva,“ povedal viceprimátor. Podľa neho sú v programe zásadné úlohy.

Zasadnutie mestského zastupiteľstva, ktoré sa malo začať o 9.00 h, bolo prerušené dvakrát. „Chceli sme sa zodpovedne rozhodnúť, ako budeme pokračovať ďalej. Keď dnes spočítame hlasy poslancov, tak by to bolo 50 na 50 a nemá zmysel pokračovať ďalej v takomto zastupiteľstve. Občania potrebujú schváliť body, aby sme mohli pokračovať v zásadných investičných akciách. Z titulu zodpovednosti je lepšie zasadnutie prerušiť a dohodnúť sa za stolom a vrátiť sa k nemu,“ objasnil Wzoš.

Podľa viceprimátora sa bude čakať na vyjadrenie primátora mesta Poprad. „Primátor je od pondelka (21.8.) dva týždne na dovolenke a nič nebráni tomu, aby sme sa s ním spojili,“ podotkol viceprimátor.

Zdroj: poprad.dnes24.sk

Kolotoč spustil Švagerko

Situácia vznikla po tom, čo Švagerka v stredu (16.8.) v popoludňajších hodinách zastavili policajti pri miestnom cintoríne v smere na obec Veľký Slavkov. Pri kontrole sa podrobil dychovej skúške na alkohol, nameraná hodnota ukázala viac ako jedno promile. Vo vyhlásení primátora, ktoré adresoval poslancom mesta, Popradčanom a médiám, sa uvádza, že si plne uvedomuje vzniknutú situáciu, ktorú spôsobil a je pripravený niesť všetky následky a odstúpiť z postu primátora.

Popradský primátor je stíhaný na slobode. V prípade preukázania viny mu hrozí až ročné väzenie. Okrem toho môže Švagerko prísť aj o členstvo v Kresťanskode­mokratickom hnu­tí.

4. plánované zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Poprad
5
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM