Monika Vengrínová Hokej

Zaslúžené víťazstvo Kamzíkov: Zo Žiliny si priviezli tri body

Kým spočiatku bol zápas ako na hojdačke, Kamzíkov nakoplo až rozbité plexisklo v prostrednej časti hry. V poslednej tretine tak Popradčania ovládli hru a na domácich útočili rad za radom. Zaslúžene vyhrali 4:2.

Ilustračný obrázok k článku Zaslúžené víťazstvo Kamzíkov: Zo Žiliny si priviezli tri body
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

V 5. minúte spočiatku opatrného duelu mali hostia obrovskú príležitosť, keď Gapa so Štrauchom korčuľovali na osamoteného Kosowského, ale ten vystihol Gapov blafák a podržal „vlkov“. Na druhej strane mal o necelé dve minúty na hokejke gól Procházka, ale namiesto strely volil radšej blafák a s ním si Kostúr poradil. V 8. minúte hrali domáci v prvom oslabení, neskôr aj 26 sekúnd o dvoch hráčov, čo dokázali „kamzíci“ využiť 3 sekundy pred návratom Krčulu na ľad, keď po biliardovej akcii zakončil do odkrytej brány Hvila. Poprad získal pohodu, no v závere zatlačili opäť domáci. Kristek najskôr v 19. minúte bekhendom opečiatkoval hornú žŕdku, aby v 20. minúte tečoval Krčulovu tvrdú strelu za bezmocného Kostúra – 1:1.

Na začiatku prostrednej časti domáci dohrávali presilovku, ale napriek tlaku z nej gól nevyťažili. Nakoplo ich to však a mali viac šancí, tlačili sa pred Kostúra, ten však odolával a držal svoj tím nad vodou aj počas ďalšej presilovky, ktorú prerušilo rozbitie plexiskla a tímy odišli do kabín. Po návrate na ľad dokázali Žilinčania Ďurkechom sekundu pred skokom Kasíka na hraciu plochu otočiť stav vo svoj prospech. O dve minúty dokázali hostia po prečíslení Mlynčárom vyrovnať a v 36. minúte už viedli po zásahu Bartečka, ktorý sa pekne uvoľnil – 3:2.

V záverečnej tretine sa hral zaujímavý hokej, ale iba do 47. minúty, keď Bartečko so šťastím upravil na 2:4. Potom Poprad ovládol hru, na domácich sa miestami valili útoky rad za radom, ale Kosowski odolal a „kamzíci“ ďalší gól nepridali. Päť minút pred koncom, keď sa mohli „vlci“ aspoň priblížiť na rozdiel gólu, vyrobil Krčula faul a zabrzdil aktivitu domácich. Poprad svoju výhru do záveru už pohodlne kontroloval.

Peter Mikula, tréner Žiliny: „Zaostávali sme v korčuľovaní a v súbojoch pri mantineli a jeden na jedného na celej ploche. Nedokázali sme si prihrať, naháňali sme puk a aj keď sme pomerne často strieľali, nebolo to dôrazné. Vrátili sme sa do hry v druhej tretine, ale potom sme šli po hrubej chybe a góle do kolien. V tretej časti sme chceli hrať vabank, ale už to nešlo, nevrátili sme sa do zápasu a súper vyhral zaslúžene.“

Vladimír Turan, asistent tréner Popradu: „Prvú tretinu sme nezačali zle, aktívne sme korčuľovali, vynútili sme si presilovky a šance. Šli sme do vedenia, ale to nás ukolísalo a náš výkon upadal. Druhá tretina bola mimo našich predstáv, až rozbité plexisklo a jeho oprava nás trocha postavilo na nohy, pripomenuli sme si v kabíne, čo chceme hrať a prečo sme do Žiliny prišli. Nehrali sme potom oslnivo, ale účelne a tri body, po ktoré sme prišli, sme tu získali.“

MsHK DOXXbet Žilina – HK Poprad 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Góly: 20. Kristek (Krčula, Procházka), 30. Ďurkech (Moravec, Kristek) – 10. Hvila (Bartečko, Fabian), 32. Mlynčár (Kasík), 36. Bartečko (Boltun, Sýkora), 47. Bartečko (Suchý, T. Sýkora). Rozhodovali: Jonák – Stanzel, Tvrdoň, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 521 divákov.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM