Monika Vengrínová Samospráva

Zástupcovia mesta v riadiacich orgánoch športových klubov: Delegovaní sú títo poslanci

Medzi prioritné športy v meste Poprad patrí hokej, futbal a basketbal. Mesto chce ich rozvoj i naďalej podporovať a tiež sa priamo zúčastňovať na dianí a aktivitách klubov. Z tohto dôvodu delegovalo do riadiacich orgánov svojich zástupcov.

Ilustračný obrázok k článku Zástupcovia mesta v riadiacich orgánoch športových klubov: Delegovaní sú títo poslanci
Zdroj: Dnes24.sk

„Pre rozvoj športu v meste Poprad sa budujú nové športoviská a nemalé finančné zdroje sa poskytujú aj jednotlivým športovým klubom. Medzi prioritné športy v súlade s prijatou Koncepciou rozvoja športu v Poprade patrí hokej, futbal a basketbal,“ uviedla Edita Pilárová, vedúca Oddelenia športu, mládeže a školstva na Mestskom úrade v Poprade v dôvodovej správe predloženej mestskému zastupiteľstvu.

Z dôvodu snahy tieto športy naďalej podporovať a priamo sa zúčastňovať na dianí a aktivitách v jednotlivých športových kluboch deleguje svojich zástupcov do ich riadiacich orgánov. Do všetkých troch klubov v rámci preferovaných športov tak poslanci na dnešnom mestskom zastupiteľstve odsúhlasili po dvoch poslancoch.

Do Hokejového klubu športového klubu polície Poprad navrhli poslanecké kluby poslancov Petra Gápu a Arneho Krotáka. Vo Futbalovom klube Poprad budú v riadiacom orgáne sedieť poslanci Milan Baran a Ondrej Kavka a do Basketbalovej akadémie mládeže Poprad boli delegovaní poslanci Štefan Pčola a Alena Madzinová.

„Delegovaním svojich zástupcov do riadiacich orgánov uvedených športových klubov sa bude mesto priamo podieľať na ich činnosti a aktivitách a bude mať prehľad o využívaní finančných prostriedkov a aktív,“ dodala Pilárová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM