Martin Sýkora Samospráva

Zastupiteľstvo rozdávalo: Na dotácie pre športové kluby pôjde 470 000 eur

Na dotácie pre športové kluby v meste Poprad na tento rok schválili poslanci na dnešnom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Poprade 470 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Zastupiteľstvo rozdávalo: Na dotácie pre športové kluby pôjde 470 000 eur
Foto: Peter Handzuš

Najviac dostanú hokejisti

Mestu bolo doručených 32 žiadostí, pričom požiadavky veľkých športových klubov boli v celkovej výške 1 265 000 eur a 98 000 eur od malých športových klubov. Najvyššiu sumu, a to 137 500 eur, dostane od mesta Hokejový klub Poprad, ktorý zastrešuje družstvo dospelých.

Hokejový klub Športový klub Polície Poprad, do ktorého sú zaradené žiacke a mládežnícke kategórie, dostane od mesta 59 000 eur. „Futbalový klub Poprad dostane dokopy 136 500 eur, z toho pre družstvá dospelých 47 500 eur a pre žiacke a mládežnícke kategórie 89 000 eur,“ uviedla vedúca odboru školstva, mládeže a športu Mestského úradu v Poprade Edita Pilárová. Pre mládežnícke a žiacke kategórie Basketbalovej akadémie mládeže poslanci vyčlenili 41 000 eur, pre družstvo žien 39 500 eur. Ženský hokejový klub dostane 10 000 eur.

Podpora aj horolezeckej legende

Dotáciu 5000 eur dostane aj občianske združenie Krokus Extrem Sport Team na projekt slovenského horolezca Petra Hámora Himalayadventure MMXVII, ktorého hlavným cieľom je výstup na poslednú ním nezdolanú osemtisícovku, siedmu najvyššiu horu sveta Dhaulágiri Himal.

„Samotnému výstupu budú predchádzať aklimatizačné výstupy na viacero vrcholov v himalájskom údolí Solo Khumbu. Projekt sa uskutoční od 10. marca do 2. júna. S uskutočnením uvedeného projektu sa zvýši publicita mesta Poprad cez umiestnenie loga mesta Poprad na expedičnej batožine, pohľadniciach a tiež na jeho internetovej stránke. Jeho neprehliadnuteľné úspechy sa neoddeliteľne spájajú s mestom Poprad, ktoré úspešne reprezentuje doma i v zahraničí,“ objasnila Pilárová. Poslanci pre ostatné športové kluby vyčlenili 41 500 eur. Poslanec Vladimír Lajčák uviedol, že je rád, že 15 percent z dotácií pôjde na malé športy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM