Martin Sýkora Rôzne

Zaujímavé bežecké preteky v Poprade: Po pretekároch sa bude hádzať farbou

Na svete vznikli už aj väčšie šialenosti. To však neznamená, že Color run zaostáva - po bežcoch sa hádže farba tak, aby v cieli boli "zmaľovaní".

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé bežecké preteky v Poprade: Po pretekároch sa bude hádzať farbou
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Organizátori si po prvý krát na svoje preteky vybrali aj podtatranskú metropolu. Poprad sa tak pridal k mestám ako Bratislava, Košice a Žilina, kde sa Color Run pravidelne koná.

„Všetky bláznivé nápady pochádzajú z Ameriky. Je to formát, ktorý sa už roky šíri Európou,“ povedal popradský viceprimátor Igor Wzoš.

Nejde o čas, ale o zábavu

Radnica sa dohodla s organizátormi, že 5-kilometrová trať bude v Poprade. Preteky majú štyri miesta, kde sa bežci ohadzujú s farbami a dochádza k úsmevným situáciám. „Trať má 5 kilometrov a na spomínaných miestach sa budú hádzať farby. Je to podložené plastovou fóliou, aby sme sa mohli ohadzovať. Každý súťažiaci má balíček farieb. Je to o zábave, hrá tam hudba – je to taká bežecká show,“ vysvetlil popradský viceprimátor.

PREČÍTAJTE SI AJ: Poprad chce byť Smart City: Vedenie mesta podpísalo memorandum

Trať povedie cez centrum

Magistrát poskytol organizátorom farebného behu voľnú ruku. Trať nakoniec povedie okolo popradských krás. „Odštartujeme pri AquaCity a pôjdeme do centra a odtiaľ do Spišskej Soboty, aby aj bežci videli niečo z nášho krásneho mesta. Dúfam, že nám ho tie farby neznečistia,“ dodal Wzoš s tým, že si beh pravdepodobne vyskúša na vlastnej koži. „Rozmýšľam, že sa zapojím. Určite pôjdem, lebo to chcem zažiť. Je to určené skôr mladým – ja som už trošku iná generácia, ale chcem pochopiť tú emóciu,“ povedal viceprimátor.

Organizátori dúfajú, že 20. augusta im popraje aj počasie, keďže v prípade dažďa sa asi pobeží, ale bez farieb. A to už by nebol Color Run, ako sa patrí.

PREČÍTAJTE SI AJ: Minister na korčuliach: Šéf diplomacie si pod Tatrami dobíja baterky

color run
13
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM