Monika Vengrínová Rôzne

Zaujímavé lákadlá zistené z prvej ruky: Toto nás ešte čaká počas zimnej sezóny v Tatrách!

Zimná sezóna v regióne Vysokých Tatier naplno odštartovala a prináša so sebou hneď niekoľko podujatí, z ktorých môžete vyberať. Okrem dobrej lyžovačky, sánkovačky či bežkovania tak návštevníkov čakajú rôzne športové a rodinné akcie počas celej zimnej sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé lákadlá zistené z prvej ruky: Toto nás ešte čaká počas zimnej sezóny v Tatrách!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Odštartujeme už 24. januára Svetovou zimnou univerziádou v skokanskom a bežeckom areáli na Štrbskom Plese, v rámci ktorej bude okrem výkonov športovcov možné vychutnať si aj sprievodný program vo viacerých častiach regiónu Tatier,“ uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Svetová zimná univerziáda potrvá až do 1. februára. Počas víkendu 30. januára – 1. februára sa na Hrebienku nad Starým Smokovcom uskutoční 3. ročník súťaže v tvorbe ľadových sôch Tatry Ice Master. „Prinesieme niekoľko noviniek, bude desať tímov z rôznych krajín sveta, stavili sme trošku aj na exotiku, takže do Tatier zavítajú umelci napríklad z Ázie, ktorí vedia s ľadom robiť skvelé veci,“ zdôraznila Maťašovská.

Okrem toho sa športu chtiví návštevníci môžu tešiť na dva preteky v rámci Zimnej bežeckej série, ktoré sa budú konať 17. januára v Tatranskej Lesnej a 14. februára v Starej Lesnej. Ďalším podujatím bude Snowboard fest na Štrbskom Plese, ktorý sa uskutoční 13. a 14. februára. Pôjde už o 14. ročník akcie, ktorá je považovaná za jednu z najlepších snowboardových na svete a zúčastnia sa na nej desiatky pretekárov z celej Európy. „Ďalej je to podujatie pre rodiny s deťmi Snežné psy, ktoré bude 21. a 22. februára v lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici,“ dodáva Maťašovská. 

V termíne od 6. do 8. marca sa bude na Štrbskom Plese konať aj Veľká cena Slovenska v zjazdovom lyžovaní a o týždeň neskôr, od 14. do 15. marca, zase Majstrovstvá SR v behu na lyžiach. „Lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici bude okrem toho 7. marca dejiskom nočných skialpovýck pretekov z Tatranskej Lomnice na Štart, ktoré nesú názov Skialp Grand Tour. Ukončíme to potom počas Veľkej noci na Štrbskom Plese podujatím, ktoré je spojené s pochovávaním lyže,“ uzatvára Maťašovská.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM