Martin Sýkora Samospráva

Zaujímavosti zo Svitu: Automat na predaj sviečok a oprava hasičskej zbrojnice

Poslanci Svitu sa na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva zaoberali niekoľkými zaujímavými mestskými novinkami. Jednou z nich je automat na sviečky pri cintoríne.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavosti zo Svitu: Automat na predaj sviečok a oprava hasičskej zbrojnice
Zdroj: TASR

Automat pri cintoríne

Projekt nadstavby a rekonštrukcie hasičskej zbrojnice či zvýšenie bezpečnosti chodcov na priechodoch cesty I/18 v intraviláne mesta boli predmetom rokovania posledného Mestského zastupiteľstva vo Svite. „Mestskí poslanci tento týždeň schválili aj nájom časti pozemku vo vstupnom portáli cintorína na umiestnenie automatu na predaj sviečok. Výhodou tohto zariadenia je najmä to, že nie je viazané na otváraciu dobu žiadneho ‚kamenného obchodu‘ a funguje prakticky nepretržite, sviečky si teda budú návštevníci cintorína môcť kúpiť kedykoľvek bez obmedzenia,“ uviedla Lenka Faixová z oddelenia komunikácie a marketingu na Mestskom úrade vo Svite.

Prioritou doprava a bezpečnosť

Vedenie mesta sa rozhodlo zapojiť do výzvy o poskytnutie dotácie zo štátneho rozpočtu určenej na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu existujúcej hasičskej zbrojnice. Poslanci podanie žiadosti z radnice odobrili a schválili aj spolufinancovanie projektu zo strany mesta vo výške minimálne päť percent z celkového rozpočtu stavby.

„Poslanecký zbor prerokoval predloženie žiadosti o dotáciu na podporu zlepšenia dopravno-bezpečnostnej situácie v meste," doplnila Faixová.

Malo by sa to bezprostredne odzrkadliť na znížení dopravnej nehodovosti či počtu úrazov osôb pri dopravných nehodách s dôrazom na chodcov, cyklistov, deti a seniorov. K zlepšeniu by malo podľa samosprávy dôjsť v čo najkratšom čase. Mesto má pripravené projekty, ktoré sa týkajú osvetlenia a optického zvýraznenia vodorovného dopravného značenia už existujúcich priechodov pre chodcov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM