Pavol Krupka Kultúra

OBRAZOM: Na záver kultúrneho leta vystúpil Drišľak, zahrali českí bubeníci a domáci rockeri z Magic Seven

Záver popradského kultúrneho leta domácich potešil, lebo aj v jeho posledný deň si mohli vybrať podľa svojho vkusu. Veľký záujem vzbudil najmä Drišľak, no podobné množstvo divákov si vypočulo aj výborných českých bubeníkov. Na záver priateľom rockovej hudby skvelo zahrala domáca kapela Magic Seven.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Na záver kultúrneho leta vystúpil Drišľak, zahrali českí bubeníci a domáci rockeri z Magic Seven
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Pestrosť programu, typická pre tohtoročný festival Leto v Poprade, sa preniesla aj do jeho posledného dejstva, ktoré sa odohrávalo v piatok od 17. hodiny na námestí. Hudobno-zábavný program skupiny Drišľak divákov dostal do dobrej nálady, bol plný humoru i známych pesničiek. Sympatické bolo, že priestor na pódiu i pod ním dostali i deti, ktoré si mohli so skupinou zaspievať ľubovoľnú pesničku, ba si aj zatancovať, a to ruka v ruke s asi najznámejším členom kapely Viliamom Kalmanom.

Bubeníci zo skupiny Marimba Live Drums pútali pozornosť Popradčanov ešte pred začiatkom programu. Hrajúc na svoje nástroje obišli námestie a dávali tak na známosť, že ich čaká nezvyčajný zážitok. Tak sa aj stalo. Traja chalani z Českej republiky na pódiu nielen bubnovali, ale hrali tiež na ďalšie zvukovo zaujímavé nástroje – vibrafóny a marimby. Niektoré kompozície kapely preto mali aj melodický charakter. Často sa k slovu dostávali aj diváci, ktorí sa do hudby sami zapájali, pretože od manažéra skupiny dostali do rúk duté trubice. Ostatní tlieskali, a to nielen do rytmu, ale aj na znak obdivu a spokojnosti.

Závereční účinkujúci sa na pódium dostali až o pol deviatej. Okrem desiatok sediacich poslucháčov potešili aj rockové srdcia mladých dievčat, ktoré si urobili pod pódiom tanečnú párty. Revivalový repertoár popradskej kapele Magic Seven naozaj sedí a presvedčili sa o tom aj tí, ktorí ju doteraz počas jej desaťročnej existencie v rôznych rockových kluboch nenašli.

Videomateriál sme zostrihali do troch videí, každé je venované jednému interpretovi.

Na záver kultúrneho leta vystúpil Drišľak, zahrali českí bubeníci a domáci rocke
3
Galéria
Na záver kultúrneho leta vystúpil Drišľak, zahrali českí bubeníci i domáci rocke
35
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM