Monika Vengrínová Rôzne

Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantickejších miest v Poprade a okolí

Najromantickejší deň v roku je opäť tu a zaľúbení premýšľajú, ako najlepšie stráviť Valentína. Niektorí ľudia vymýšľajú originálne darčeky, iní zase organizujú fascinujúce výlety. No romantiku si môžete užiť aj v Poprade a okolí. Vybrali sme pre vás päť tipov na valentínske rande.

Ilustračný obrázok k článku Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantickejších miest v Poprade a okolí
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Lámete si hlavu s problémom, kam zobrať svojho partnera na Valentína? Chcete vymyslieť niečo, aby ste sa cítili so svojou polovičkou príjemne a pritom si nepredstavujete stráviť 14. február iba v reštaurácií? Máme pre vás päť tipov, kam môžete v tento deň zobrať svoju lásku a nič tým určite nepokazíte. Veď romantických miest je v našom regióne viac než dosť.

Jazierka lásky

Pôvodne Štrbské rybníky dnes nesú oveľa prozaickejší názov. Jazierka lásky sú dve malebné jazierka v blízkosti Štrbského plesa, ktoré svoje pomenovanie dostali po tom, ako k nim začali chodiť páriky vznikajúce z radov pacientov z okolitých liečebných domov a ozdravovní. Toto miesto spolu so Štrbským plesom je na romantickú prechádzku jednoducho ako stvorené.

„Tak tieto jazierka milujem. S manželom sem chodíme vždy, keď si chceme spraviť pekný výlet. A prechádzka okolo Štrbského plesa so zastávkou pri Jazierkach lásky nikdy nesklame. Už pred niekoľkými, keď sme spolu ešte len chodili, sme si tu tiež do lavičky, tak ako všetci, vyryli i srdiečko s našimi menami,“ usmieva sa Mirka (34).

Hrebienok

Ak ste túto zimnú sezónu ešte neboli na Hrebienku, tak je čas to napraviť. Nádherný Tatranský ľadový dóm a ľadové sochy, ktoré vznikli rukami majstrov ľadového umenia na vás počkajú len dovtedy, kým ich slnečné lúče neroztopia. A lanovku môžete smerom dole vymeniť za sánky, na ktorých sa k sebe so svojou láskou pritúlite.

„Na Hrebienok chodíme často a radi. Či je leto alebo zima, toto miesto má svoje čaro. Zvyčajne sa vyberieme celá rodina a podľa nálady ideme buď lanovkou alebo pešo. Máme malého syna, ktorý sa tu vždy vyblázni na sánkach, či snowtubingu. No a keď sme už tam, nikdy nevynecháme ani návštevu neďalekej Rainerovej útulne, kde nás zahreje skvelý sladký čaj,“ prezradil ďalší romantický tip Matúš (29).

Kvetnica

Miesto, ktoré má v obľube nejeden Popradčan, sa nachádza len kúsok za mestom. Táto mestská časť Popradu láka predovšetkým svojim parkom s jazierkom, ale i možnosťami turistiky. Obľúbené je napr. praveké hradisko Zámčisko, z ktorého je prekrásny výhľad na celý Poprad i Tatry. Romantické rande na čerstvom vzduchu na takomto krásnom mieste vôbec nemusí byť zlý nápad.

„Do Kvetnice veľmi nezvyknem chodiť, aj keď to mám za rohom. Keď sa tam však už vyberiem, tak zvyčajne pešo po cyklochodníku a potom cez les. V lete si nazbieram i nejaké hríby. Viem si však predstaviť, že by som sem zobral svoju polovičku na rande. Momentálne som však single, tak možno sa mi do ďalšieho Valentína podarí niekoho si nájsť,“ smeje sa Paľo (26).

Lomnický štít

Strecha Slovenska. Taký prívlastok má najznámejší a druhý najvyšší štít Tatier – Lomnický štít. Výlet lanovkou naň patrí k najväčším turistickým atrakciám Vysokých Tatier. Za pekného počasia je z neho skutočne nádherný výhľad, ktorý stojí za to. A i keď je takýto výlet lanovkou z Tatranskej Lomnice až na Lomničák finančne náročnejší, Valentín je určite skvelou príležitosťou, kedy sa za trochu romantiky oplatí priplatiť.

„Na Lomničáku som bola, priznám sa, len raz, lebo lanovka je dosť drahá, ale bolo to skvelé. Mali sme šťastie na krásny výhľad, obloha bola bez jediného obláčika. Viem však o mnohých, ktorí boli veľmi sklamaní, lebo cez hustú hmlu nevideli vôbec nič. Ale ako sa hovorí, risk je zisk,“ myslí si Janka (23).

Spišská Sobota

Doma je doma a ak máte na Valentínsky deň naplánované rande v kine, či večeru pri sviečkach, potom určite dobre padne príjemná prechádzka na miesto, kam sa dostanete i pešo. Spišská Sobota bola kedysi najvýznamnejším hornospišským mestom, od roku 1946 je mestskou časťou Popradu. Je tiež vyhľadávaným miestom turistov a má skutočne niečo do seba. Romantická prechádzka jej námestím tak nebude zlým nápadom.

„Ja v Spišskej Sobote bývam, takže viem oceniť jej krásu. Chodíme sem množstvo turistov z celého sveta a vôbec sa im nečudujem. Máme tu nádherný kostol a napr. i skvelé reštaurácie. S priateľom prežijeme valentínsky večer určite tu. Najskôr si tu dáme dobrú večeru, potom sa poprechádzame a potom zalezieme pod perinu,“ dodala so smiechom Júlia (31).

A ak sme vás našimi valentínskymi tipmi náhodou predsa len nepresvedčili, môžete si za romantikou odskočiť napríklad do neďalekej Spišskej Novej Vsi. Aj tá totiž ponúka dostatok miest, kde si užijete spoločné chvíle so svojou polovičkou, veď si to pozrite sami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM