Peter Handzuš Rôzne

Zážitok pre oči i žalúdok

13. apríla sa v Novom Smokovci stretli gastronómovia z celého Slovenska už na XXI. ročníku súťaže "Tatranský kuchár" a na preplnených stoloch bolo čo obdivovať.

Hostiteľom tejto Jarnej gastronomickej výstavy jedál bol Hotel Átrium v Novom Smokovci, vystavovatelia i návštevníci sa mohli dosýta nabažiť tak pohľadmi na dokonale upravené porcie netradičných jedál, ako aj potešiť žalúdok pri rôznych ochutnávkach či pripravenom obede. Kuchári z celého Slovenska sa už 21. krát stretli na súťaži, kde vlastne vyhráva každý zúčastnený, pretože všetci spolu znovu vytvorili vynikajúcu atmosféru vyšperkovanú kulinárskymi zážitkami.

V samotnej súťaži boli účastníci rozdelení do dvoch skupín, a to: I. kategória: Se­nior Profesio­nálny kuchári z hotelových a reštauračných zariadení a II. kategória: Ju­nior Žiaci stredných, hotelových a učňovských odborných škôl. Hodnotené neboli iba chuť či výzor jedla, pridali sa kritériá ako predpríprava pracoviska, kalkulácie, hygiena, správnosť techno­logických postupov, kreativita, ekonomika a hospodárnosť.

Vychutnajte si aspoň čiastočne myšlienky z hláv slovenských kuchárov pomocou videosprávy a načerpajte tak nápady aj do vlastnej kuchyne.

Zážitok pre oči i žalúdok
1
Galéria
pp_0417_gastro_vystava
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM