Zážitok pre oči i žalúdok
13. apríla sa v Novom Smokovci stretli gastronómovia z celého Slovenska už na XXI. ročníku súťaže "Tatranský kuchár" a na preplnených stoloch bolo čo obdivovať.
Hostiteľom tejto Jarnej gastronomickej výstavy jedál bol Hotel Átrium v Novom Smokovci, vystavovatelia i návštevníci sa mohli dosýta nabažiť tak pohľadmi na dokonale upravené porcie netradičných jedál, ako aj potešiť žalúdok pri rôznych ochutnávkach či pripravenom obede. Kuchári z celého Slovenska sa už 21. krát stretli na súťaži, kde vlastne vyhráva každý zúčastnený, pretože všetci spolu znovu vytvorili vynikajúcu atmosféru vyšperkovanú kulinárskymi zážitkami.
V samotnej súťaži boli účastníci rozdelení do dvoch skupín, a to: I. kategória: Senior Profesionálny kuchári z hotelových a reštauračných zariadení a II. kategória: Junior Žiaci stredných, hotelových a učňovských odborných škôl. Hodnotené neboli iba chuť či výzor jedla, pridali sa kritériá ako predpríprava pracoviska, kalkulácie, hygiena, správnosť technologických postupov, kreativita, ekonomika a hospodárnosť.
Vychutnajte si aspoň čiastočne myšlienky z hláv slovenských kuchárov pomocou videosprávy a načerpajte tak nápady aj do vlastnej kuchyne.